Akut İstemik İnmede Nörolojik Skorlama Ölçekleri Yeni Bir Bakış Dr. Muhammed Nur Ögün  - Kitap

Akut İstemik İnmede Nörolojik Skorlama Ölçekleri

Yeni Bir Bakış

1. Baskı, 
Ağustos 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
88
Barkod:
9786055100551
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İnme, dünya toplumlarında üçüncü ölüm nedeni, sakatlık/özürlülük yapmada birinci neden olup, endüstrileşmiş toplumlarda hastane başvurularında ve sağlık harcamalarında önemli bir yer tutan hastalık grubudur. Son yıllarda akut iskemik inmenin erken döneminde uygulanan trombolitik tedavi uygulamaları ve intraarteriyel yeni girişimsel uygulamalar sayesinde ölüm ve sakatlık oranlarında anlamlı düşüşler sağlanmaktadır.
Revaskülarizasyon tedavilerinde mümkün olan en kısa sürede tedaviyi uygulamak beyin hasarını azaltacak ve morbiditeyi azaltacaktır. Damar okluzyonu olabilecek hastaları görüntüleme öncesinde tahmin edebilmek ve mevcut enfarkt hacmini önceden öngörebilmek revaskülarizasyon öncesi yol haritasını belirlemede bize yardımcı olacak ve zaman kazandıracaktır. NIHSS (Ulusal Sağlık Enstitüsü İnme Ölçeği) akut inmede hasarın ağırlığını belirlemede etkinliği kanıtlanmış olan ve hasta başında hekim tarafından kolaylıkla yapılabilen bir skorlama ölçeğidir. Bu skorlama ölçeğinin damar okluzyonu ve enfarkt hacmini belirlemede kullanılarak kliniğe katkısı arttırılabilir.
Bu kitap akut inmeye genel bir bakış sunmak ve ardından nörolojik skorlama ölçeklerinin akut iskemik inmede kullanımı ile ilgili tarafımdan yapılan bir çalışmayı paylaşarak bu skorlama ölçeklerinin klinik kullanıma katkısını vurgulamayı amaçlamaktadır.