Uluslararası Terörizm Doç. Dr. Mesut Hakkı Caşın  - Kitap

Uluslararası Terörizm

1. Baskı, 
Şubat 2008
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
939
Barkod:
9786053950684
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Terör, tanımı itibariyle karmaşık olmakla birlikte aynı zamanda ürkütücüdür de. Bu noktadan yola çıkarak, bu eserdeki mevcut dokuz bölümde “uluslararası terörizmin” metodolojisi ve doktrinel gelişmesi incelenmiştir.
Kitabın birinci bölümünde öncelikli uluslararası terörizmin ne olduğu sorusuna yanıt aranmıştır. Çalışmanın ikinci ve üçüncü bölümlerinde “terör”ün evrimsel süreci, siyasal ideolojilerin kronolojik değişim çizgisine paralel olarak incelenmiştir. Dördüncü bölümde “terörün nedenleri ve motivatöleri” ayrıntılı olarak incelenerek soruna bilimsel bir cevap verilmeye çalışılmıştır. Beşinci bölümde terörizmin nitelikleri, amaçları ve yöntemleri anlatılmıştır. Altıncı bölümde doktrinsel olarak tarihsel süreçte belli başlı kabul gören terör türleri mercek olarak alınmıştır. Devlet terörü, devrimci terör ve radikal dini terör bu merceklerden birkaçıdır. Modern terör ve onun en yakın arkadaşı “Medya” ve aralarındaki kaçınılmaz ilişki yedinci bölümde ele alınmıştır. Çalışmanın sekizinci ve dokuzuncu bölümlerinde uluslar arası hukukun terörizmle nasıl mücadele ettiği, toplumsal barış ve adaletin sağlanmasında hukukun mevcut soruna çözüm arayışları anlatılmaya çalışılmıştır.
Çalışma ile, terörü bir toplumsal hastalık olarak kabul ederek; sağlıklı bir topluma ulaşmak amacıyla, sorunun teşhis ve tedavisinde çözüme yardımcı olabilecek bilimsel altyapının oluşturulması noktasında okuyucularına fikir vermek, evrensel barışın ve kardeşliğin tesisine katkıda bulunmak amaç edinilmiştir.