Güç Sistemleri Tasarımı Prof. Dr. İsmail Kaşıkçı  - Kitap

Güç Sistemleri Tasarımı

1. Baskı, 
Mayıs 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
167
Barkod:
9789755117157
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
400,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Elektrik tesislerinde tasarım en temel konudur. Sağlam bir teorik bilginin yanısıra standart bilgisi de çok önemlidir. Bir sistemin hesaplanması, boyutlandırılması ve değerlendirilmesi için, elektrik planlamacısının kapsamlı uzman bilgisine, her şeyden önce CAD deneyimine ve ilgili tüm standartlar ve yönetmeliklere ilişkin bilgisine ihtiyacı vardır.
Bu bilgi, çok sayıda standart ve bunlarda düzenli olarak meydana gelen yenileme ve artan uluslararası uyumlaştırma gittikçe zorlaşmaktadır. Bu nedenle, uzman planlamacıların alçak ve yüksek gerilim şebekelerindeki problemleri çözmesine yardımcı olmayı amaçlayan bu kitap, mevcut standartların detaylı açıklamalarını da içermekte, tam olarak hesaplanmış, pratikten çok sayıda örnekler verilmiş.
Bu kitapta alçak ve yüksek gerilimin en önemli konuları tek tek ele alınmış örnekler ile basit ve anlaşılır bir şekilde anlatılmış. Neplan, PovverFactory ve Simaris gibi bilgisayar programları ile konular desteklenmiş. Her bölüm okuyucuya ayrı ayrı sunulmuş. En son bilimsel ve teknik gelişmeler dikkate alınmış.
Kitap iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde alçak gerilim tesis tasarımı, ikinci bölümde ise yüksek gerilim anlatılmış.
(Önsözden)