Analiz Maliye Çözümlü Soru Bankası KPSS ve Kurum Sınavlarına Yönelik Özgür Şahan  - Kitap
Analiz

Maliye Çözümlü Soru Bankası

KPSS ve Kurum Sınavlarına Yönelik

4. Baskı, 
Eylül 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
808
Barkod:
9786059525763
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitap, KPSS ve kurum sınavlarına hazırlık amacıyla daha önce çıkarılan Maliye konu anlatım içerikli Analiz Maliye kitabının devamı niteliğindedir. Kitapta, her soru için ayrıntılı açıklamalar yapılmış ve kitap hem bir soru bankası hem de özet bir konu anlatımı gibi tasarlanmış. Kitapta, soru çözümlerinde karşılaştırmalara, özet tablolara, konu ile ilgili güncel notlara, konu ile ilgili bilgi notlarına, konuları özetleyen nokta analizlere yer verilmiş.
Kitap hazırlanırken, ÖSYM'nin soru dağılımı ve kurum sınavlarındaki soru dağılımı dikkate alınmış ve bu çerçevede, kitapta sekiz bölüme yer verilmiş. Söz konusu bölümler sırasıyla; Kamu Ekonomisi (Maliye Teorisi), Kamu Harcamaları, Kamu Gelirleri, Devlet Bütçesi, Devlet Borçlanması, Maliye Politikası ile Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemidir. Kitapta, ilk altı bölümde her bölüm için 130 adet açıklamalı soru, Vergi Hukuku ve Türki Vergi Sistemi için 125'er açıklamalı soru olmak üzere, toplam 1030 adet soru yer almaktadır.
Kitapta ayrıca daha önce hiç denenmemiş bir öğretme tekniği olan bulmacalara yer verilmiş. Bulmacalar hatırlanması zor olan teorisyenlerin isimleri ve teorileri ile bazı kavramlar, eğlenceli bir biçimde öğretilmeye ve tekrarı kolaylaştırılmaya çalışılmış. Her bölümün sonuna, o bölüm ile ilgili iki adet bulmaca konulmuş. Kitap toplamda 16 adet bulmaca içermektedir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kamu Ekonomisi (Maliye Teorisi)
.
Kamu Harcamaları
.
Kamu Gelirleri
.
Devlet Bütçesi
.
Devlet Borçlanması
.
Maliye Politikası
.
Vergi Hukuku
.
Türk Vergi Sistemi
Kitapla İlgili Kategoriler