Marka Hukukunda Tanınmış Markanın Sulandırmaya Karşı Korunması Dr. Gül Büyükkılıç  - Kitap

Marka Hukukunda Tanınmış Markanın Sulandırmaya Karşı Korunması

1. Baskı, 
Mart 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
786
Barkod:
9786057622082
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
295,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Marka korumasında, uzun yıllardır uygulanagelen ve bu sebeple de geleneksel bir nitelik taşıyan koruma türü, "karıştırma ihtimaline karşı koruma"dır. Ancak bu korumaya nazaran oldukça yeni olan ve dolayısıyla da kapsam ve sınırları daha belirsiz ve tartışmalı olan "sulandırmaya karşı koruma" da tanınmış markaların güncel gelişmeler çerçevesinde maruz kaldıkları tehlikeleri önlemek açısından büyük öneme sahiptir.
Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde, sulandırmaya karşı koruma, tarihsel ve terminolojik açıdan ele alınmış. Çalışmanın ikinci bölümünde sulandırmaya karşı korumanın kapsam ve sınırlarının tayininde yol gösterici olabilecek kriterler analiz edilmiş. Çalışmanın üçüncü bölümünde ise, ilk olarak sulandırma durumunda başvurulabilecek hukuki yollara değinilmiş. Bunu takiben, sonraki marka sahibince ileri sürülebilecek savunma sebepleri açıklanmış.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sulandırma Kavramı ve Terminolojisi, Tanınmış Markanın Sulandırmaya Karşı Korunmasının Tarihsel Gelişimi ve Konuya İlişkin Hukuki Düzenlemeler
.
Sulandırmaya Karşı Korumanın Kapsamına İlişkin Genel Esaslar, Koruma İçin Gereken Koşullar ve Sulandırma Halleri
.
Hukuki Yollar, Savunma Sebepleri ve İspat