Sendikal Ayrımcılığın Tespitine Yönelik Veri Toplama Sistemi Oluşturma Yöntemleri ve Türkiye İçin Model Önerisi Doç. Dr. Gaye Baycık  - Kitap

Sendikal Ayrımcılığın Tespitine Yönelik Veri Toplama Sistemi Oluşturma Yöntemleri ve Türkiye İçin Model Önerisi

1. Baskı, 
Nisan 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
86
Barkod:
9786050511710
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmanın amacı, sendikal ayrımcılıkla mücadelede öncelikli ve olmazsa olmaz adım olan veri toplama siteminin; güvenilir, diğer ülkelerle karşılaştırabilir, amaca uygun ve etkin istatistik oluşturmayı sağlayacak şekilde oluşturulması için hukuk sistemi ve hukuk kurumlarının nasıl organize edilmesi gerektiğinin belirlenmesidir.
Çalışma konumuz, sendikal ayrımcılığın tespitinde kullanılabilecek veya oluşturulması gereken veri toplama sistemlerini belirlemekten ibaret olup, toplanan verinin istatistiğe dönüştürülmesi, hukuk dışında kalan, istatistik biliminin konusudur. Bu nedenle sadece son kısımda, ILO Ankara Ofısi'n de 03.10.2018 tarihinde gerçekleştirilen çalıştayda elde ettiğimiz bilgiler, konunun anlaşılması ve genel bir anlayış oluşturulması için aktarılacak olup, bu konuda ayrıca bir değerlendirme yapılmayacaktır. Çalışmamız, hukuk sistemlerinin ve kurumlarının; doğru, gerçek, etkin, karşılaştırılabilir ve temsil edici veri toplama sistemleri oluşturulmasında nasıl kullanılması gerektiğiyle sınırlı olup, esasında veri ve istatistik oluşturulması için gerekli temel taşları belirlemeye yöneliktir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ayrımcılık ve Sendikal Ayrımcılık
.
Ayrımcılığa İlişkin Veri Toplama Yöntemleri
.
Türkiye'de Mevcut Kayıtlı Verilerin Kullanılabilirliği ve Değişiklik Önerileri