Eczacılar İçin Finansal Bilgiler ve Finansal Bilginin Yönetim Amaçlı Kullanımı Kerem Sarıoğlu  - Kitap
Eczacılar İçin

Finansal Bilgiler ve Finansal Bilginin Yönetim Amaçlı Kullanımı

1. Baskı, 
Ağustos 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
220
Barkod:
9786059393263
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, eczacılara yönelik olarak hazırlanmıştır. Bir işletmenin başarısını ölçmenin en iyi aracı faaliyetin finansal sonuçlarının izlenmesidir. Aynı şekilde bir işletmenin finansal durumunun güçlü mü yoksa zayıf mı olduğunun anlaşılması, işletmenin varlık ve borçlarının doğru bir şekilde ölçülmesi ile mümkündür.
Bu kitabın ilk bölümünden itibaren görüleceği üzere, finansal durum anlaşılması kolay, basit bir eşitliğe dayanmaktadır. Ancak kavramsal olarak basit bir temele dayanıyor olması konunun önemini azaltmamaktadır.
Kitabın amacı, finansal tabloların dayandığı temel kavramları, eczacıların karşılaşması muhtemel olaylar üzerinden anlaşılır örneklerle açıklamaktır. İşletme ile ilgili alınacak kararlarda, varlık ve borçları ya da gelir ve giderleri en doğru ölçme kaygısı yerine, maliye politikaları çerçevesinde vergi tahsil etme amacı taşıyan vergi kanunlarına göre düzenlenmiş finansal tablolar yeterli olamazlar.
Eczacının sık aralıklarla, günlük işlerin telaşından uzaklaşarak, eczanesinin finansal yönetimine zaman ayırmasının önemi, bu kitapta açıklanan konularla anlaşılır.
(Önsözden)
Kitapla İlgili Kategoriler