Türkiye’de İnternet ve İfade Özgürlüğü Artun Avcı  - Kitap

Türkiye’de İnternet ve İfade Özgürlüğü

1. Baskı, 
Mart 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
528
Barkod:
9786054354726
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
870,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yeni bir vasat, kimsenin tekelinde bulunmayan bir araç ve halen hızla gelişmekte olan bir mecra olmasından dolayı internet ve ifade özgürlüğü konusu henüz yeterince incelenmemiş durumdadır. Aslında böyle bir incelemeyi layıkı veçhile yapmak da, ilk bakışta sanılabileceğini tersine, pek kolay değildir. Zira, standart bilimsel duruş yanında enter disipliner bir bakışı da gerektirir.
Konu çok yönlüdür, ifade özgürlüğü sadece iletişim disipliniyle anlaşılıp açıklanamaz, çünkü onun felsefi, hukuki ve sosyolojik boyutları da vardır. Şimdiye kadar ufkumuzu genişletici fazla çalışmanın ortaya çıkmamasının bir sebebi de bu olsa gerek.
Değerli akademisyen Dr. Artun Avcı bu çalışmasında alanda çığır açacağına inandığım bir gayreti başarıyla sergiliyor. İfade özgürlüğünün internet mecrasındaki durumunu siyasi felsefe, sosyoloji, iletişim teorisi ve hukuki boyutlarıyla etraflı bir tahlile tabi tutuyor. Hem uluslararası hukuk belgeleri hem ulusal hukuk düzenlemeleri çerçevesinde konuyu inceliyor. (Prof. Dr. Atilla Yayla)