Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler Prof. Dr. Bekir Sıtkı Cemeroğlu  - Kitap

Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler

3. Baskı, 
Ocak 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
861
Barkod:
9786056341946
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
"Gıda mühendisliğinde temel işlemler" terimi, çeşitli gıda materyallerine farklı amaçlarla ve değişik şekillerde uygunanan bazı ortak ve genel işlemleri tanımlamak amacıyla kullanılmıştır.
"Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler" kitabının üçüncü baskısında yer alan 10 bölümden 7 tanesi, doğrudan temel işlemleri, 3 tanesi ise temel işlemleri tamamlayıcı bilgileri içerecek şekilde düzenlenmiştir. Gıdalara uygulanan tüm işlemlerde, kalitedeki olası değişmelerin, sürekli olarak ön planda tutulma ve izlenme zorunluğu nedeniyle, kitabın son bölümü olan onuncu bölümünde "Gıdaların bozulma kinetiği" ele alınarak konu, temel işlemlerle bütünleştirilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Temel Bilgilerin Özeti
.
Kütle ve Enerji Denkliği
.
Soğutma ve Dondurma
.
Kurutma
.
Evaporasyon
.
Damıtma
.
Ekstraksiyon
.
Mekaniksel Ayırma İşlemleri
.
Isıl İşlem Hesaplamaları (Sterilizasyon, Pastörizasyon)
.
Gıdaların Bozulma Kinetiği (Reaksiyon Kinetiği)