Gıda ve  Personel Hijyeni Prof. Dr. Sıdıka Bulduk  - Kitap

Gıda ve Personel Hijyeni

5. Baskı, 
Şubat 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
230
Barkod:
9789758326716
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
40,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bütün gelişmiş ülkelerde olduğu gibi gıda konularında öngörülen temel ilke tüketicinin sağlıklı ve nitelikli gıdalarla beslenerek gerek hastalık etmeninden ve gerekse yeterli ve dengeli beslenme yönünden sağlığın korunması ve gıda alımında besin hijyeninin sağlanmasıdır.
Gıda kaynaklı sağlık sorunlarını doğrudan gıda maddelerinden kaynaklanacağı gibi, olumsuz çevre şartları, üretici ve tüketicinin besin hijyeni konusundaki olumsuz bilgi, tutum davranışları gelişen teknolojiye rağmen halen ilkel metotlarla gıda üretiminin devam etmesi toplumda gıda kaynaklı taşıyıcıların varlığı, hayvanlardaki zoonatik hastalıklar ve benzeri birçok faktörler gıda kaynaklı hastalıkların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bütün bu istenmeyen olumsuz gelişmelere bakıldığında besin hijyeninin ve HACCP'in (Kritik Kontrol Noktaları) ne kadar Önemli olduğu görünmektedir.
Bunun için gıda işletmelerindeki idari ve teknik personelin hijyen ve sanitasyon konusunda biçimlendirilmesi gerekir. Tüm işletmelerin HACCP ve personel hijyenine çok önem vermesi gerekmektedir. Tüm bunlar işletmenin başarısı ve kalitesi açısından da oldukça önemlidir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hijyen ve Sanitasyon
.
Besin Hijyeni, Tanımı ve Önemi
.
Personel Hijyeni, Tanımı ve Önemi
.
Besinlerin Bozulma Nedenleri
.
Haccp'Nin Tanımı ve Önemi
.
Ambalaj
.
Gıda Katkı Maddelerinin Tanımı ve Tarihçesi