6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu Şerhi (2 Cilt) Nihat Yavuz  - Kitap
6098 Sayılı

Türk Borçlar Kanunu Şerhi

(2 Cilt)

2. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
3399
Barkod:
9786051465395
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
1. 7. 2012 tarihinde yürürlüğe giren yeni TBK hakkındaki çalışmaya, Tasarı olarak yayınlandığı 2005 tarihinde başlanmıştır. O günden yayın hayatına girdiği güne kadar gerek bilimsel öğreti ve gerekse TBK’na ilişkin yeni Yargıtay kararlarının tümü incelenmiş ve kitapta ilgili bölümlerine işlenmiştir. Bu şerhin bir özelliği de şudur: Gerekçeye her maddenin sonunda yer verilmiştir. Böylece okuyucu her madde hakkında sadece gerekçeye dayanılmadan ne kadar özgün çalışma olduğunu mukayeseli olarak kolayca saptayabilecektir. Bu konuda TBK. mad. 1 ve 7 hakkındaki açıklamalar örnek olarak verilebilir.
Okuyucu, TBK’nu ilgilendiren tüm sorunlarının cevabını bu şerhte bulabilecektir. Zira getirilen değişiklik ve yeniliklerin açıklanmasında konuyla ilgili tüm yeni bilimsel öğreti (2005-2012 arası) incelenmiş ve bunlardan yararlanılmıştır. Doğal olarak hüküm değişikliği yapılmayan maddelerde daha eski temel kaynaklardan da yararlanılmıştır. Bundan ayrı olarak eski ve yeni kanun maddelerinin karşılaştırma tablolarına, hükümet ve adalet komisyonu gerekçelerine ve de gerektiği yerlerde İsviçre Borçlar Kanunu’nun karşılık maddeleri ile Federal Mahkeme Kararlarına yer verilmiştir.
Saleilles şöyle der: Bir eser değerini yalnız planının tertibindeki ahenkten ve şeklindeki zarafetten almaz. Özellikle içerebileceği yeni fikirler stokundan alır. Bu şerh, TBK ile ilgilenen her hukukçunun kitaplığında yer alması gereken bir eser olarak hazırlanmış ve beğeninize sunulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Hükümler
.
Sözleşmeden Doğan Borç İlişkileri
.
Yeni TBK Düzenlemesinin Ayrıntılı Olarak İncelenmesi
.
Yeni Türk Borçlar Kanununda Genel İşlem Şartları
.
Haksız Eylemden Doğan Borç İlişkileri
.
Sebepsiz Zenginleşme
.
Satış Sözleşmesinin Tanımı ve Genel Hükümleri
.
Taşınmaz Satışı ve Satış İlişkisi Doğuran Haklar
.
Pazarlamacılık Sözleşmesi
.
Evde Hizmet Sözleşmesi
.
İnşaat Yapım (Eser) Sözleşmesi
.
Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve uygulama Şekli Hakkında Kanun
Kitapla İlgili Kategoriler