Küresel Ekonomide Toplu Pazarlığın Rolü Susan Hayter  - Kitap

Küresel Ekonomide Toplu Pazarlığın Rolü

1. Baskı, 
Ocak 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
342
Barkod:
9786054579211
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitap, toplu pazarlıkların, günümüzün küresel ekonomisi bağlamında dünyanın dört bir yanındaki işyerlerinde cereyan eden envai çeşit konuyu nasıl çözebildiğini incelemektedir. Küreselleşme büyüme ve kalkınmaya destek çıkabilir; fakat yakın tarihli mali krizlerin de ortaya koyduğu gibi, aynı küreselleşme istihdam, gelir ve çalışma standartlarını tehlikeye atmaktadır.
Bu kitap, işçilerin küresel ekonomiye katılımlarıyla ortaya koydukları zenginliklerden paylarına adil bir hissenin düşmesini ve istihdam ve ücretlerle ilgili riskler karşısında bir miktar emniyeti sağlamada toplu pazarlıkların oynadığı role odaklanmaktadır. Hikâyenin nadiren bakılan bir kısmına bakarak, toplu pazarlıkların ekonomik ve toplumsal hedeflere ulaşmaya yapabileceği olumlu katkıları da ortaya koymaktadır. Çeşitli yazarlar, temel ilkelerden ve çalışma yaşamının temel haklarından biri olan toplu pazarlıkların farklı ülkelerde nasıl hayata geçtiğini ve pazarlıkları sınırlar arası düzeyde uygulama denemelerinin nasıl takviye edilebileceğini incelemektedirler.
Ortaya çıkan envai çeşit sorunu ve devletlerin küresel ölçekli bir ekonomide pazarlık kuvvetlerini yeniden dengeleme maksadıyla oynayacakları kritik önem taşıyan rolü vurgulamaktadırlar. Bölümler anlaşılır bir üslupla yazılmıştır ve istihdam güvenliği, işyeri değişimi ve üretkenlik veya çalışma süresi gibi pratik konulara değinmektedir.
Küresel Ekonomide Toplu Pazarlıkların Rolü, çalışma ve endüstri ilişkileri, insan kaynakları yönetimi, iktisat ve işletme gibi alanlarında, lisansüstü kademelerde çalışan öğrenciler ile endüstri ilişkileri faaliyetlerinde bulunanlar ve araştırmacılar için olmazsa olmaz bir kitap haline gelecektir.