İftira Suçu Yasin Aydın  - Kitap

İftira Suçu

1. Baskı, 
Ocak 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
160
Barkod:
9786053006244
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
210,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 267 vd. maddelerindeki iftira suçu incelenmiş. İftira suçunun tarihsel gelişimi, mülga 765 sayılı ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu dönemindeki uygulamalara ve suç kapsamına değinilmiş. Kitapta genel olarak Yargıtay içtihatları, iftira suçuna dair yazılmış kitap ve bilimsel makaleler incelenmiş. Konuyla ilgili kitap ve makaleler kaynak olarak kullanılmaktadır.
Uygulamada ve doktrinde iftira suçu ile suç üstlenme, suç uydurma, yalan tanıklık ve hakaret suçları birbirine karıştırılabilmektedir. İftira suçu olarak değerlendirilmesi gereken isnatlar ile ilgili hatalar yapılarak bu belirtilen suçlarla ilgili açılan davalarda mahkemeler kararlar vermektedir.
Çalışma ile bu suçlara ilişkin çizilen sınırların belirgin hale getirilmesine özen gösterilmiş. Günlük hayatta iftira fiilinin çok sık gerçekleşmesine rağmen bunlardan pek azının ceza soruşturması ve kovuşturmasına sebebiyet verme nedenleri ortaya konulmaya çalışılmış. Bu husustaki çözüm önerilerine değinilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İftira Suçu ve Unsurları
.
Kusurluluk, Suça Etki Eden Nedenler ve Özel Görünüş Şekilleri
Kitapla İlgili Kategoriler