İnsan Kaynakları Yönetiminde İş Hukuku Uygulamaları Dr. Mustafa Çöpoğlu  - Kitap

İnsan Kaynakları Yönetiminde İş Hukuku Uygulamaları

1. Baskı, 
Mayıs 2008
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
318
Barkod:
9789759225544
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İşletmelerin hem personelle ilişkilerinde hem de kurumlarla olan ilişkilerinde ve yazışmalarında önemli ölçüde kılavuzluk edecek olan bu kitap insan kaynakları yönetiminde hukuk uygulamalarını üç ana başlık altında ele almaktadır. İş sözleşmesinin kurulması, iş sözleşmesinin uygulanması ve iş sözleşmesinin sona ermesi. Bu üç alanda da işletmelerin çalıştırdığı personelle ilişkileri ve kurumlarla ilişkileri ayrı ayrı ana hatları ile ortaya konulmuştur.
Kitapta ayrıca, iş sözleşmesinin kurulması, iş sözleşmesinin uygulanması ve iş sözleşmesinin sona ermesi aşamalarında kullanılmasında fayda mülahaza edilen ve bir kısmı ilgili mevzuat ekinde de bulunan çok sayıda örnek belgeye yer verilmiştir.
Kitapta yer alan örnek belgeler olduğu gibi kullanılacağı gibi kullanan işyerinin/işverenin yapısı ve örgütlenmesine uyarlanarak da kullanılabilir. Yine çalışmada, özel vurgu yapılmasında yarar görülen bazı konular özel dosyalar bölümü içinde ele alınmıştır. Bunlar; iş hukukunda kullanılan bazı kavramlar, olağanüstü /kriz dönemlerinde çalışma ilişkileri, özürlü ve eski hükümlü, iş sözleşmesi fesih biçimleri ve çalıştırma yasaklarından oluşmaktadır.
4857 sayılı İş Kanunu metninin tamamı ile mülga 1475 sayılı İş Kanunu'nun yürürlüğü devam eden 14. maddesi de çalışmada yer almaktadır. Kitapta ayrıca iş mevzuatının, yasalar, tüzükler ve yönetmeliklerden oluşan tasnifli listesi de bulunmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Personelle İlişkiler
.
Kurumlarla İlişkiler
.
Belge Örnekleri
.
Özel Dosyalar
.
İş Kanunu