Mavi Yakalılarda Finansal Okuryazarlık Yrd. Doç. Dr. Fatih Temizel  - Kitap

Mavi Yakalılarda Finansal Okuryazarlık

1. Baskı, 
Ocak 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
103
Barkod:
9786053772569
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Finansal Okuryazarlık finans literatüründe, finansal serbestleşme ve küreselleşmenin ardından yer bulmaya başlayan bir kavramdır. Bu kavram yaşanan gelişmeler sonucunda finansal güvenliği tehlikeye düşen günümüz bireyleri için son derece önem taşımaktadır.
Gelişen finansal piyasalar ve çeşitlenen finansal ürünler karşısında bilinçli tercih yaparak refah düzeyini artırmak ya da yanlış tercihlerinin sonucunda yılların emeği ile ortaya çıkan birikimleri kaybetmek noktasında bulunan bireyler, finansal okuryazarlıklarını artırarak ekonomik çıkarlarını gerçekleştirebilir.
Finansal risklerin sistemden bireye aktarılması sonucu bireylerin üstlendikleri riskin farkında olmaları ve hatta başarıyla yönetmeleri gereklilik halini almıştır. Bu açıdan bakıldığında toplumun tüm kesimlerinin finansal okuryazar olması gereği ortadadır. Finansal okuryazarlık programları kamu otoritelerinin de bu gerçeği görmelerine bağlı olarak yaygınlık kazanmaktadır.
Bu amaçla öncelikle mevcut finansal okuryazarlık düzeyinin tespit edilmesi gerekmektedir. OECD bu amaçla pek çok ülkede araştırmalar yapmaktadır. Toplumun ihtiyaçlarına uygun finansal okuryazarlık programlarının tasarlanabilmesi ancak böyle mümkün olabilmektedir. Kitapta temel amaç bu konudaki çalışmalara bir katkı sağlamaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Finansal Okur–Yazarlık
.
Mavi Yakalı Çalışanlar Açısından Finansal Okur–Yazarlık
.
Eskişehir İli Örneğinde Mavi Yakalı Çalışanların Finansal Okuryazarlık Düzeyinin Belirlenmesi