Tarım Sektöründe Çalışanların Sosyal Güvenliği Dr. Öğr. Üyesi Baki Oğuz Mülayim  - Kitap

Tarım Sektöründe Çalışanların Sosyal Güvenliği

1. Baskı, 
Eylül 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
590
Barkod:
9786257467582
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
540,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmanın konusunu, esas itibarı ile tarımda kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar ile özel sektörde tarım veya orman işlerinde süreksiz iş sözleşmesi ile çalışan işçilerin sosyal güvenlik hukukundan kaynaklanan hakları teşkil etmektedir. Zira kamu idarelerinde tarım veya orman işlerinde sürekli ya da süreksiz iş sözleşmesi ile çalışan tüm işçiler, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 4. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında yer alır. Özel sektörde tarım veya orman işlerinde sürekli iş sözleş-mesi ile çalışan işçiler için de aynı durum geçerlidir.
Anayasa'nın 60. maddesinde herkesin sosyal güvenlik hakkına sahip olduğu ve devletin, bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alması ve teşkilatı kurması öngörülmektedir. Ancak tarımda kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar ile özel sektörde tarım veya orman işlerinde süreksiz iş sözleşmesi ile çalışan işçilere yönelik sosyal güvenlik hukuku düzenlemeleri, bu çalışanların sosyal güvenlik ihtiyaçlarını karşılamaktan uzaktır.
Çalışma da tarım sektöründe çalışanlara yönelik sosyal güvenlik düzenlemeleri, geçmişten günümüze ayrıntılı bir biçimde ele alınmış.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Olarak Sosyal Güvenlik ve Tarım Sektöründe Sosyal Güvenliğin Önemi
.
Tarım Sektöründe Çalışanlar
.
Tarım Sektöründe Çalışanlara Sağlanan Haklar