Temel Ekonomi Tek Dönem Prof. Dr. Mehmet Dikkaya, Yrd. Doç. Dr. Deniz Özyakışır  - Kitap

Temel Ekonomi

Tek Dönem

4. Baskı, 
Ekim 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
368
Barkod:
9786059414456
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İktisat (ekonomi) bir sosyal bilim olduğu için insanoğlunun sıradan günlük yaşamını konu almaya çalışır. Bunu yaparken, basitleştirme yöntemi kullanarak sayısal ifadeler ve geometrik şekillerden yararlanır. Marshall, iktisada, "İnsanoğlunun normal yaşamındaki sıradan ilişkilerini inceleyen bir bilim dalı" demiştir. Bunun için sıradan ilişkilerle iktisat bilimi arasındaki bağlantıları yakalamak önemlidir.
Sadece iktisat öğrencilerinin değil sosyal ve mühendislik bilimleri ve meslek yüksekokullarındaki pek çok bölümde okuyan öğrencilerin bu bağlantıları yakalamaya ihtiyacı vardır. Ekonomi, her şeyden önce hayatın kendisi olduğu için, bu mantığı elde etmek isteyen herhangi meraklı bir okuyucu için de bu kitap öğretici sayılır.
Bu kitapta konular sade bir dil ve öğrencinin kolayca anlayabileceği güncel örneklerle anlatılmaya çalışılmakta, öğrencileri iktisat denizinde yüzdürmek değil, denizin üstünde sağlam durup yüzmeyi öğrenmelerine yardımcı olmak amaçlanmaktadır. Temel Ekonomi kitabı bu amaç doğrultusunda şekillenmiştir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Temel Mikroekonomi
.
Temel Makroekonomi