Hareket, Beden Eğitimi ve Spor Öğretiminde Öğrenme ve Öğretimin Temelleri İsmail Topkaya  - Kitap

Hareket, Beden Eğitimi ve Spor Öğretiminde Öğrenme ve Öğretimin Temelleri

3. Baskı, 
Şubat 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
416
Barkod:
9789755913407
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Hareket, beden eğitimi ve spor eğitiminin pedagojik bir temele oturtulması amacıyla hazırlanan çalışmanın iki dayanak noktası vardır. Bunlardan ilki, etkilenen konumundaki çocuk ve genç ile etkileyen konumundaki oyun, beden eğitimi, spor öğretimi ilişkisinin nasıl olması gerektiğine ilişkindir. Bu çerçevede önce insan felsefesi ilişkiyi açıklayan temel unsuru oluşturmuştur. İkincisi ise mesleki deneyim, gözlem ve çıkarımlardan oluşan empirik bir yaklaşım oluşturmaktır.
Buna göre oyun beden eğitimi ve spor uygulamalarında bireysel farklılıkların göz ardı edildiği, herkesin aynı uygulamalara tabi tutulduğu, çoğu zaman düzeyinin altında veya üstünde öğretim yaklaşımlarının sergilendiği gerçeğidir. Tüm bunlar gözetildiğinde, günümüz beden eğitimi dersleri ve spor etkinliklerinin her çocuğu kucaklayan, herkese açık ve her çocuğun kendini gerçekleştirebileceği bir öğretim alanı olması amacıyla hazırlanan çalışma beden eğitimi öğretmenleri, antrenörler, okul öncesi ve sınıf öğretmenleri, kısaca oyun, beden eğitimi/spor öğretimi ile ilgili herkese yönelik olarak kaleme alınmıştır.
Okul öncesinde psikomotor etkinlikler, ilköğretim okulları beden eğitimi dersleri ve spor etkinlikleri ile beden eğitimi ve spor bölümlerindeki özel öğretim yöntemleri yanında okul ve spor kulüplerindeki uygulamalar için hazırlanmıştır.