Kurumlar Vergisi Kanunu Yorum ve Açıklamaları Bülent Sezgin  - Kitap

Kurumlar Vergisi Kanunu Yorum ve Açıklamaları

2. Baskı, 
Şubat 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1248
Barkod:
9786053004066
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
460,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitap, kurum kazançlarının vergilendirilmesini düzenleyen 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun madde sıralaması esas alınarak hazırlanmıştır. Bununla birlikte okuyuculara kolaylık sağlamak ve konuların bütünlüğü bakımından her bir madde incelenirken ilgili olduğu diğer maddelere ilişkin açıklama ve yorumlara da yer verilmiştir. Bazen bu bütünlük, Kitabın ilgili bölümünün başlık numarası belirtilmek suretiyle okuyucuların ilgili bölüme yönlendirilmesi şeklinde sağlanmıştır.
Kitapta, müphem konulara ilişkin Vergi İdaresi ve Vergi Yargısının görüşlerinin yanı sıra bilimsel öğretide yer alan görüşlere de yer verilmiştir. Öte yandan Kitapta, konunun doğası ve bütünlüğü gereği Gelir Vergisi Kanunu'na göre ticarî kazancın tespitine ilişkin açıklamalara, bu kapsamda gerek ticarî kazancın tespitinde indirilebilecek ve indirimi kabul edilmeyen giderlere gerekse Gelir Vergisi Kanunu'nda özel olarak düzenlenmiş bulunan yıllara yaygın inşaat ve onarma işlerinin vergilendirilmesine ilişkin açıklamalara detaylı olarak yer verilmiştir.
Bunların dışında kitapta, teşvik mevzuatına ve özellik gösteren bazı işlemlerin katma değer vergisi karşısındaki durumları ile bunların muhasebe kayıtlarına da yer verilmek suretiyle bir bütünlük sağlanmaya çalışılmıştır. Bu yönleri ve güncelliği ile Kitabın büyük bir boşluğu dolduracağı; uygulayıcılara, meslek mensuplarına (YMM ve SMMM), akademik çalışma yapanlara, denetçilere, SMMM ve YMM sınavları ile mesleki yeterlilik sınavlarına hazırlananlara büyük katkı sağlayacaktır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Mükellefiyet
.
Tam Mükellefiyet Esasında Verginin Tarhı ve Ödenmesi
.
Dar Mükellefiyet Esasında Verginin Tarhı ve Ödenmesi
.
Ortak Hükümler ve Geçici Maddeler