Mahalli İdarelerle İlgili Sayıştay Genel Kurul Kararları Erdoğan Dedeoğlu  - Kitap

Mahalli İdarelerle İlgili Sayıştay Genel Kurul Kararları

2. Baskı, 
Haziran 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x24
Sayfa:
486
Barkod:
9786054378395
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Mahalli idareler tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kuruluşları yüzyıllar öncesine uzanan yapılarıyla demokrasinin temel okulları olup vazgeçilmez birer yönetim biçimidirler. Asıl amacı mahalli halkın, mahalli nitelikteki ihtiyaçlarını mahallinden toplanan ve merkezden gönderilen kaynaklarla yerinde çözümlemek olan mahalli idareler, dayanağını Anayasadan alan ve merkezi idarenin önemli bir yükünü üstlenen temel kuruluşlardır.
Mahalli idarelerin gerek kendi imkanları ile elde ettikleri gelirleri, gerekse kamu gelirlerinden mahalli idarelere aktarılan paylar kamu kaynağıdır. Her türlü kamu kaynağının kullanılmasında olduğu gibi mahalli idareler tarafından kullanılan kamu kaynağının da etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak kullanılıp kullanılmadığının denetimi Sayıştay tarafından yapılmaktadır.
Vatandaşların, kendilerinden toplanan vergilerin yani kamu kaynağının nerelere ve ne kadar harcandığından giderek artan ölçüde haberdar olmak istemeleri ve daha kaliteli hizmet beklentileri, mahalli idareler üzerindeki Sayıştay denetiminin önemini daha da artırmaktadır.
Mahalli idarelerin Sayıştay tarafından denetlenmesinin amacı; Mahalli idarelerin, halkın mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullandıkları her türlü kamu kaynağının etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak kullanılmasının sağlanmasıdır. Yaptığımız bu çalışmada, mahalli idarelerle ilgili doğrudan veya dolaylı olarak ilgisi bulunan Sayıştay Genel Kurul Kararları inceleme konusu yapılmıştır.
Mahalli idarelerle doğrudan veya dolaylı olarak ilgili olduğunu düşündüğümüz Sayıştay Genel Kurul Kararları, gerekçeleriyle birlikte ortaya konularak bu konudaki uygulayıcıların, denetleyicilerin ve araştırmacıların çalışmalarına katkı sağlamak amaçlanmıştır.
Kitabın bu ikinci baskısında, hem kitapta yer alan kararlar yeniden gözden geçirilerek baskı ve dizgi hataları giderilmeye çalışılmış, hem de kitabın ilk baskı tarihi olan 2008 yılından sonra Sayıştay Genel Kurulu tarafından verilen kararlar tek tek incelenerek mahalli idareler ile ilgili olan kararlar kitaba dahil edilmiştir.