Otel İşletmelerinde Yönetim (Fonksiyonel Yaklaşım) Prof. Dr. Meryem Akoğlan Kozak, Prof. Dr. Fermani Maviş, Yrd. Doç. Dr. Hatice Güçlü Nergis, Öğr. Gör. Dönüş Çiçek  - Kitap
1. Baskı, 
Şubat 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
313
Barkod:
9786055216306
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
50,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Dünyada hızla artan rekabet koşulları; otel yönetimlerinin yenilenmelerine, değişimlere ayak uydurmalarına ve dünya çapında lider işletme haline gelmeyi hedef olarak seçmelerine yol açmıştır. Çünkü tüm köklü işletmeler yeni ve kendini yenileyen işletmelere karşı kendilerini korumak zorundadırlar. Değişen ekonomik şartların ve müşteri tercihlerinin ışığında günümüzde hemen hemen her işletme kendini sürekli artan bir rekabet ortamı içerisinde bulmuştur. Müşterilerin eskiye göre daha bilinçli olmaları ve ne istediklerini bilmeleri, otellerin pazar paylarını sınırlayıcı ve zorlayıcı bir durum yaratmaktadır.
Sonuçta değişen şartlara ayak uydurabilmek, sürekli artan rekabet karşısında var olabilmek otel yöneticilerini yeni yönetim arayışlarına yöneltmiştir. Bu değişimler, ilgili sektörleri olduğu kadar alanyazını ve eğitim müfredatlarını da etkilemekte, hazırlanan ders kitaplarında bu değişimin izlenmesi gerekmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ağırlama Endüstrisi ve İşletmeler
.
Otellerde Yönetim ve Yönetici
.
Yönetim Teorileri
.
Planlama
.
Örgütleme
.
Otellerde Koordinasyon
.
Yöneltme
.
Motivasyon
.
Liderlik
.
Otellerde Kontrol
.
Otel İşletmelerinde Kullanılan Yeni Uygulamalar