Yapım İşlerinde Hakediş Düzenleme Esasları Uyuşmazlıklar ve Çözüm Yolları Mustafa Kemer  - Kitap

Yapım İşlerinde Hakediş Düzenleme Esasları

Uyuşmazlıklar ve Çözüm Yolları

1. Baskı, 
Kasım 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
914
Barkod:
9786052455234
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
850,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İlgili mevzuat hükümlerine uyulmaması veya yanlış uygulanması sebebiyle, idare ile yükleniciler arasında çok sayıda hukuki sorunlarla karşılaşıldığı, bu durumun; yüklenicilerin mali yönden sıkıntıya düşmesine ve çok ağır yaptırımlarla karşı karşıya gelmesine, aynı zamanda kamu yatırımlarının gecikmesine sebep olduğu, bilinen bir husustur.
Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği ve ekleri; Yapım İşleri Genel Şartnamesi, tip idari şartnameler ve Tip Sözleşme ile Yapım İşleri Muayene ve Kabul Yönetmeliği ve Kamu İhale Genel Tebliğinde önemli değişikliler yapılmış.
Geçici kabul ve kesin kabul işlemleri, tasfiye ve fesih işlemleri, kontrol teşkilatının görev ve sorumlulukları, yüklenicinin görev ve sorumlulukları, idarenin görev ve sorumlulukları, hakediş düzenlemelerinde ve yeni birim fiyat tespitlerinde uyuşmazlıklar ve çözüm yollan, uygulama örnekleri ve yargı kararlarıyla birlikte anlatılmış.
İnşaat sektöründe, işveren, yüklenici, kontrol teşkilatı görevlilerine ve bunların dışındaki tüm ilgililere faydalı olması amacıyla, hukuki ve mali mevzuat yönünden dikkate alınması gereken konulara ağırlıklı olarak yer verilmiş.
(Önsözden)