Ulusal ve Uluslararası Boyutlarıyla Konut Hakkı   - Kitap
Ulusal ve Uluslararası Boyutlarıyla

Konut Hakkı

1. Baskı, 
Ekim 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
159
Barkod:
9786051462509
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Konut hakkı, uluslararası insan hakları hukuku belgelerinde düzenlenen ve pozitif olarak tanınan bir insan hakkıdır. Bu nedenle çalışmanın öncelikli amacı, konut hakkının bir insan hakkı olduğunu ortaya koymaktır. Dolayısıyla çalışmada, uluslararası insan hakları sözleşmelerinden faydalanılacaktır.
Bir hakkın kapsamını belirlemede kuşkusuz içtihadi kaynaklar da yol göstericidir. Ancak konut hakkına yer veren uluslararası sözleşmeler, yargısal işleve haiz bir organı sözleşme sistemi içerisinde kurumsallaştırma yoluna gitmediklerinden/gidemediklerinden ötürü, genel olarak ikinci kuşak haklara, özelinde ise konut hakkına ilişkin içtihadi birikim sınırlı sayıdadır.
Ancak bu hak kuşağının temel metni olarak kabul edilebilecek Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Sözleşmesi sisteminde bireysel şikayet usulünü öngören Ek Protokolün 2013 yılında yürürlüğe girmesi ile bu eksiklik büyük ölçüde kapatılacaktır. Bu bakımdan çalışma içerisinde Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Sözleşmesi temel kaynak olarak kabul edilmiş olsa da, Avrupa Sosyal Şartı'ndan ve birinci kuşak hakları düzenleyen Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve geniş bir içtihadi birikime sahip olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarından yararlanılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Konut Hakkı Kavramı ve Uluslararası Belgelerde Konut Hakkı
.
Konut Hakkına İlişkin Devletlerin Yükümlülükleri ve Konut Hakkının Diğer İnsan Hakları ile İlişkisi
.
Karşılaştırmalı Hukukta ve Türk Hukukunda Konut Hakkı