Uygulamalı Gizli Sınıf Analizi Doç. Dr. Çiğdem Arıcıgil Çilan  - Kitap

Uygulamalı Gizli Sınıf Analizi

1. Baskı, 
Mayıs 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
152
Barkod:
9789754360882
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
125,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bilindiği gibi kontenjans tabloları kategorik değişkenlerin şıklarına göre nasıl dağıldığını frekanslar ile gösteren tablolardır. Aslında Kategorik Veri Analizi bir kontenjans tabloları analizidir.
Bu nedenle Birinci Bölüm'de kontenjans tablolarında ve Gizli Sınıf Analizi'nde kullanılan genel kavramlar açıklanmış, olasılık hesaplamaları örnekler üzerinde yapılmış, bağımsızlık testleri üzerinde durulmuş ve kontenjans tablolarında en sık kullanılan ilişki oranlarından biri olan üstünlük oranı örneklerle açıklanmıştır.
İkinci Bölümde öncelikle Gizli Sınıf Analizi'nin varsayımları belirtilmiştir. Koşullu Bağımsızlık ve Kısıtlı Gizli Sınıf Modellerinin tahmin yöntemleri ve uygunluk ölçüleri açıklanmıştır. Ayrıca Gizli Sınıf Modelleri ile Log-Lineer arasındaki ilişki üzerinde durulmuş ve son olarak Eşanlı Gizli Sınıf Modelleri incelenmiştir.
Son bölüm üç uygulamadan oluşmaktadır. Bu uygulamalarda Koşullu Bağımsızlık Modeli, Kısıtlı Gizli Sınıf Modeli, Eşanlı Gizli Sınıf Modeli LEM-Latent Gold yazılımları ile tahmin edilmiş ve sonuçlar yorumlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Kavramlar ve Kontenjans Tabloları
.
Gizli Sınıf Analizi
.
Uygulama
Kitapla İlgili Kategoriler