Sağlık Sistemlerinde Finansal Sürdürülebilirlik Kuram ve Uygulama Dr. Özlem Özer, Doç. Dr. Hasan Hüseyin Yıldırım, Doç. Dr. Türkan Yıldırm  - Kitap

Sağlık Sistemlerinde Finansal Sürdürülebilirlik

Kuram ve Uygulama

1. Baskı, 
Mayıs 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
190
Barkod:
9786058458338
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Sağlık sistemlerinde son yıllarda tartışılan en önemli konuların başında sürdürülebilirlik gelmektedir. Sürdürülebilirliğin tartışılmasının altında yatan temel nedenler ise yükselen maliyetler ve kaynak kıtlığıdır (WHO 2000). Bu amaca ulaşabilmek için sağlığın, sağlık mal ve hizmetlerinin tüm vatandaşlarca ulaşılabilir, hakkaniyetli ve sürdürülebilir olması gerekmektedir.
Çoğu ülkede olduğu gibi, Türkiye sağlık sisteminde de son dönemlerde finansal sürdürülebilirlik önemli bir tartışma konusu haline gelmiştir. Bu çalışma ile genel olarak sağlık sistemlerinde finansal sürdürülebilirlik konusu kapsamlı bir şekilde ele alınmıştır. Çalışmanın araştırma kısmında ise Türkiye sağlık sisteminin finansal sürdürülebilirliği sayısal verilere ve paydaşların görüşlerine dayalı olarak ortaya konulmaya çalışılmış, bunlardan hareketle değerlendirmeler yapılmış ve Türkiye'nin bu yöndeki politikalarına yönelik olarak önerilerde bulunulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sağlık Sistemleri
.
Sağlık Sistemlerinde Finansal Sürdürülebilirlik
.
Türkiye Sağlık Sisteminde Finansal Sürdürülebilirlik
.
Araştırma: Türkiye Sağlık Sisteminin Finansal Sürdürülebilirliğinin Test Edilmesi
.
Tartışma ve Öneriler: Sürdürülebilirliğe Giden Yol