Futbolda Taraftar ve Takım Özdeşleşmesi Dr. Mustafa Baş  - Kitap

Futbolda Taraftar ve Takım Özdeşleşmesi

1. Baskı, 
Eylül 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x22
Sayfa:
144
Barkod:
9789944379625
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Günümüzde büyük kitleleri peşinden sürükleyen, bir sektör haline gelmiş futbol; halen dünyada en fazla sporcu ve seyirci sayısına sahiptir. Futbol insanlarda; hüzün, mutluluk, sevinç, neşe, başarı, başarısızlık gibi duyguların birlikte yaşanmasını sağlayan hem aktif sporculuğu hem de pasif görünümlü taraftarlığı geniş kitlelere yayarak ilgi uyandırmıştır.
Futbolun bu kadar önemli olduğunu gören toplumlar, futboldan en etkili şekilde faydalanma yoluna gitmişlerdir. Bu kadar popüler olan, milyonlarca kişiyi peşinden koşturan ve kitleleri yönlendiren futbol, hiç şüphesiz kulüplerin varlığı ile bu gücüne ulaşmıştır. Her Ülke'de olduğu gibi ülkemizde de futbol kulüpleri gerek yarattığı ekonomik potansiyel, gerek sosyal etkileri, gerekse seyirci ve taraftar gibi olguları ile önemli birer sosyal kurum haline gelmişlerdir.
Bu cümleden hareketle, Türkiye'nin en önemli futbol kulüplerinden biri olarak kurulmuş olan "Trabzonspor futbol kulübünün taraftarlarının spor taraftarlıkları ve takımlarıyla özdeşleşmelerinin değerlendirilmesi" bu kitabın temellerini oluşturmuştur.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitapla İlgili Kategoriler