Absam Analiz Temmuz 2015 Sayı:3 Türkiye Aile Hekimliği Modeli Dr. Hasan Hüseyin Yıldırım
Absam Analiz Temmuz 2015 Sayı:3

Türkiye Aile Hekimliği Modeli

1. Baskı, 
Temmuz 2015
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
18x27
Sayfa:
15
Barkod:
9786058458376
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Ürün Açıklaması
Türkiye sağlık ortamında üretilen, uygulanan ve olası politikaların bağımsız ve tarafsız kurum ve kuruluşlarca inovatif bir bakış açısıyla analiz edilmesi ve değerlendirilmesi oldukça sınırlıdır. Bu sınırlılık; etkili, verimli, kaliteli, hakkaniyetli, beklentilere duyarlı ve sürdürülebilir sağlık politikalarının üretilmesi ve uygulanması noktasında zorluk teşkil edebilmektedir.
Bir nebze de olsa bu zorluğun üstesinden gelebilmek amacıyla ABSAM, Türkiye Sağlık Sistemi İncelemeleri Projesi 'ni [ABSAM-TÜSSİP] (2015-2016) başlatmıştır.
[ABSAM-TÜSSİP]'in amacı, Türkiye'de 2003 yılından bu yana gerçekleştirilmekte olan Sağlıkta Dönüşüm Programı (SDP) kapsamında ön plana çıkan reform bileşenlerini ve bundan sonra sağlık ve ilişkili alanlarda ortaya çıkacak konuları müstakil olarak analiz etmek ve değerlendirmektir. Böylece inovatif, özgün ve özellikli analizler yoluyla Türkiye'deki ve global ölçekteki sağlık politikalarının geliştirilmesine ve bu politikalarla ilgili kararların verilmesine yardımcı olmak ve toplum sağlığına katkı yapmak amaçlanmaktadır.
Ürün Konu Başlıkları
.
Avrupa Birliği'nde Aile Hekimliği
.
Türkiye'de Aile Hekimliği
.
AB Ülkelerinde Aile Hekimliği Pratiği İle Türkiye Aile Hekimliği Modelinin Karşılaştırılması
.
Tartışma ve Öneriler: Türkiye Ne Yapmalı?