Ovulasyon İndüksiyonu El Kitabı Guatam Nandkishore Allahbadia  - Kitap

Ovulasyon İndüksiyonu El Kitabı

1. Baskı, 
Ocak 2007
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
274
Barkod:
9789758695195
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
50,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Gautam N Allahbadia'nın Ovulasyon Indüksiyonu El Kitabının yeni baskısı şu an bu alanda sahip olduğumuz teorik ve pratik bilgilerin güncel sentezini sunmaktadır. Oldukça iyi yazılmış olan bu kitap gonadotropin sekresyonunun temel fizyolojisinden, modern görüntüleme yöntemlerine kadar birçok farklı konu ve metformin tedavisi ve laparoskopik ovaryan drilling gibi ovulasyon indüksiyonundaki farklı alternatifleri ihtiva etmektedir. Rekombinant gona–dotropinlerin ve GnRH agonistlerin rolleri özel bir şekilde vurgulanmıştır ve önemle üzerinde durulmuştur. Zayıf cevap veren hastalar, hipogonadotropik hipogonadizm, hiperprolaktinemi ve tiroid disfonksiyonu olmak üzere hekimlerin karşılaştığı en zor ve uğraştırıcı durumlarla ilgili bölümler mevcuttur.
Başlıca ovaryan hiperstimülasyon sendromu olmak üzere ovulasyon indüksiyonunun komplikasyonlarından da kapsamlı biçimde bahsedilmiştir, istekli bir okuyucu bu kitapta ovulasyon indüksiyon protokolleri ve IUI uygulaması üzerine bol miktarda pratik tavsiyeler ve klinik önermeler bulacaktır.
Ovulasyon indüksiyonu diğer türlü yaşamlarının en büyük sevincinden yoksun kalacak birçok çiftin yeni bir hayat yaratmasını mümkün kılar. Bu küçük kitapta infertil hastalara yardım etmek isteyen herkes için bir bilgi hazinesi bulunmaktadır. İnfertil hastaları tedavi eden her klinisyen iyi yazılmış, kısa ve öz olan bu kitabı okumaktan büyük fayda sağlayacaktır.
Kitapla İlgili Kategoriler