Türkiye–Ortadoğu Uluslararası Dostluk ve İşbirliği Sempozyumu Mukaddes Arslan  - Kitap

Türkiye–Ortadoğu Uluslararası Dostluk ve İşbirliği Sempozyumu

Mukaddes Arslan (Yayına Hazırlayan)

1. Baskı, 
Ocak 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
464
Barkod:
9789751623904
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Türkiye–Ortadoğu ilişkileri, zengin bir tarihi geçmiş ve ortak kültür mirasına sahiptir. Osmanlı Devleti'nin bu topraklarda hüküm sürdüğü asırlar, bu bölgede yaşayan tüm insanlara barış, huzur ve istikrar sağlamıştır. Ancak özellikle 1. Dünya Savaşı sonrası ortaya çıkan tablo, son derece karanlık ve ürkütücü olmuş, asırların barışı bir anda bozulmuş, düşmanlıklar ve savaşlar ön plana çıkmıştır.
Türkiye özellikle kendi komşularıyla ve bütün dünya ülkeleriyle barış içerisinde yaşamak istemektedir. Gazi Paşa der ki, 'Komşularıyla ve bütün devletlerle iyi geçinmek, Türkiye siyasetinin esasıdır.' Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ilkesi, dünden bugüne ve yarınlara, hem Türkiye'nin, hem de diğer bölge ülkelerinin oluşturacakları barış ekseninde temel hedef ve vazgeçilmez ana ilkedir. Türkiye'nin güçlü ekonomisi ve demokrasisi, Ortadoğu ülkelerine büyük bir katkı sağlamıştır.
Ortadoğu ülkeleriyle son yıllarda siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda işbirliğinde ciddi anlamda gelişmeler kaydedilmiştir. Dolayısıyla Türkiye ve Ortadoğu ülkeleri arasında dostluk ve işbirliğinin sağlanması son derece önemlidir. Bu dostluk ve işbirliği, tarihi bir borçtur, tarihi bir görevdir, tarihi bir gerekliliktir.