Ceza Hukuku Dergisi Sayı:27 –  Nisan 2015 Prof. Dr. Veli Özer Özbek

Ceza Hukuku Dergisi Sayı:27 – Nisan 2015

1. Baskı, 
Nisan 2015
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
193
Barkod:
1307085115049
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
40,00
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
CHD’nin yeni bir sayısında daha sizlerle birlikte olmanın büyük mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu sayımızda da, bundan önceki diğer sayılarımızda olduğu gibi yine birbirinden kıymetli bilimsel çalışmalara yer veriyoruz. Yazarlarımıza göstermiş oldukları teveccühten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ancak bu sayımızda özellikle dile getirmek istediğimiz özel bir teşekkür var. Bilimsel bir alan dergisinin en büyük güvencesi hakem kadrosu olmalıdır. Çünkü belli bir kaliteyi yakalamak ve daha zoru olan o kaliteyi sürdürmek ancak hakemlik müessesesinin layığıyla yerine getirilmesine bağlıdır.
Bilhassa Türkiye’de bu kurumun gereği gibi işletilmediği yönünde yoğun eleştirilere rastlanmaktadır. Bunun en büyük sebebi niceliğin niteliğe tercih edilmesidir. Daha çok sayıda çalışmayla daha çok sayfa sayısına ulaşmak kaygısı, bir noktadan sonra bir emek ürünü olsa dahi henüz olgunlaşmamış çalışmaların hakemli makale olarak yayınlanmasına zemin hazırlamaktadır. Bu da hem yazarı hem de hakemi kolaycılığa ve atalete sürüklemektedir. CHD ise yıllardır, hiçbir beklenti içinde olmadan, dergiyi kendi dergisi addeden çok değerli bir hakem kadrosuyla birlikte yakaladığı standardı sürdürmeyi başaran bir dergi olma şansını yakalamıştır. Bu şans da beraberinde hem yazarlarımızdan hem de okurlarımızdan ciddi bir teveccühü getirmektedir. Bu nedenle tüm hakemlerimize bu ve bundan önceki sayılarda vermiş oldukları emek, göstermiş oldukları hassasiyet için ayrı ayrı teşekkürü, yerine getirilmesi gereken bir sorumluluk olarak kabul ediyoruz. CHD, bu sayıyla birlikte yeni ve gelenekselleştirmek istediği bir projeye başlamıştır. Bilindiği üzere ülkemizde süreli yayınlarda karar inceleme kültürü maalesef, yabancı ülkelere nazaran yeteri kadar gelişmemiştir. Bu eksiklik sıklıkla dile getirilmesine karşın bu zamana kadar kararlı bir adım atılmamıştır. Ancak CHD, bundan sonraki sayılarında karar incelemelerine yoğunlukla yer verecektir. Bu konuda siz değerli okurlarımızdan karar incelemeleri beklediğimizi ifade etmek isteriz. Bu sayımızda iki adet karar incelemesiyle sürece başlıyoruz. Umut ediyoruz ki, bundan sonra her sayımızda bu karar incelemeleri artarak ve çeşitlenerek devam edecektir. Önümüzdeki sayı olan Ağustos sayısı ile birlikte de başka yeni bir projeyi daha hayata geçireceğiz. Yine karar incelemeleri gibi bir başka eksiklik olan kitap incelemeleri de üzerinde durulması gereken konudur. Literatürün gelişmesi ve daha nitelikli bilimsel eserlerin ortaya çıkması için önemli katkısı bulunan kitap incelemeleri de CHD’de bundan sonraki süreçte titizlik ve hassasiyetle ele alınacaktır. Gerek karar incelemeleri gerekse kitap incelemeleriyle ceza ve ceza muhakemesi hukukumuzu ileriye taşıyacak eleştirel ve yaratıcı düşünce kültürünü güçlendirmek üzere sorumluluk üstlenmek isteyen tüm okurlarımızı katkı sağlamaya davet ediyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle bir sonraki sayımızda sizinle birlikte olmak ümidiyle hepinize saygılar sunuyor, iyi okumalar diliyoruz.(Önsöz’den)
Ürün Konu Başlıkları
.
Hukuka Uygunluk Nedenleri Objektif Nitelikte midir? Yrd. Doç. Dr. Neslihan GÖKTÜRK
.
Cumhurbaşkanına Hakaret ve Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılama Suçları, Yrd. Doç. Dr. Hasan SINAR
.
Askeri Ceza Hukukunda Amir veya Üstü Tehdit Suçu (AsCK m.82), Yrd. Doç. Dr. Gökhan Yaşar DURAN
.
KARAR İNCELEMESİ –1: Çocuklar Hakkında Uygulanan Koruyucu ve Destekleyici Tedbirler (YCGK. 26.03.2013,2012–9–1468 E.2013–101 K.), Yrd. Doç. Dr. Koray DOĞAN
.
KARAR İNCELEMESİ – 2: Adlî Arama (YCGK. 25.11.2014, 2014–8–166 E.2014–514 K.), Arş. Gör. Gözde KAZAKER
.
ÖNEMSİZ SUÇLAR: Maddi ve Şekli Hukukun "Hafif
.
Önemsiz Suç Tipleriyle" İlişkisi, Doç. Dr. Elisa HOVEN – Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat KANBUR – Araş. Gör. Salih ÖZKAN
.
Ceza Hukuku, Mağdur ve Toplum: Çağdaş Ceza Hukuku Teorisi'nde "Biz" Gölgesi ve Toplumun Kavramsal Dahli, Nina PERSAK – Çev.: Arş. Gör. Eylem BAŞ