Fen ve Teknoloji Öğretimi Mehmet Bahar  - Kitap

Fen ve Teknoloji Öğretimi

Mehmet Bahar (Editör)

1. Baskı, 
Ekim 2006
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
450
Barkod:
9789944919210
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İnsanoğlu varoluşundan bu yana Dünya'yı ve Evreni anlama, hayatını kolaylaştırmak için madde ve doğa hakkındaki bilgilerini uygulama gayreti içinde olmuştur. Fen ve teknoloji olarak adlandırabileceğimiz bu gayreti daha etkin hale getirebilmek için son otuz yıl içerisinde birçok ülke fen programlarını geliştirme ve değiştirme sürecine girmiştir.
Ülkemizde de bu sürecin dışında kalmayarak son dönemde fen ve teknoloji öğretim programını geliştirmiş, öğrenme, öğretme ve değerlendirmeye bakış açısı radikal biçimde değişmiştir. Çağdaş yaklaşımlar ışığında alan eğitimi uzmanlarının hazırladığı bu kitap, fen ve teknoloji öğretiminde eğitim fakültelerinin öğretmen yetiştiren anabilim dallarında birçok ders için temel başvuru kitabı niteliğindedir.
Öğretmen adayları ve öğretim elemanları özellikle Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programında Özel Öğretim Yöntemleri I ve II derslerinde, Sınıf Öğretmenliği Lisans Programında Fen ve Teknoloji Öğretimi I ve II derslerinde bu kitabı temel bir kaynak olarak kullanabilirler. Kitap içerisinde kuramsal bilgilerin yanında uygulamalı örnekler verilmiş, daha önce bu konu ile ilgili hiçbir kitapta ele alınmayan güncel başlıklar ele alınmıştır. Bu nedenle çağdaş yaklaşımlar ışığında Fen ve Teknoloji Öğretimi kitabının alan ende varolan boşluğu dolduracağına inanılmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Bilim Tarihine Kısa Bir Bakış
.
Bilimsel Bilginin Özellikleri ve Fen – Teknoloji Okuryazarlığı
.
Oluşturmacılık
.
Probleme Dayalı Öğrenme
.
Proje Tabanlı Öğrenme Yaklaşımı
.
İş Birlikli Öğrenme
.
Fen ve Teknoloji Öğretiminde Yanlış Kavramalar