Dış Ticaret ve Akreditifli İşlemlerin Uluslararası Uygulamaları Kılavuzu Nihat Turhan  - Kitap

Dış Ticaret ve Akreditifli İşlemlerin Uluslararası Uygulamaları Kılavuzu

2. Baskı, 
Ocak 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
604
Barkod:
9786051460543
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Dış ticaret faaliyetleri olarak tanımlanan ithalat ve ihracat hareketlerinin, gerek ülke ekonomisine gerekse dış ticareti gerçekleştiren firmalara sağladığı katkının önemi herkes tarafından bilinmektedir. Ancak dış ticaret ne kadar önemli ise dış ticaret faaliyetleri kapsamındaki operasyonel işlemlerin sağlıklı yürütülmesi de karşılaşılacak riskler açısından bir o kadar önem arz etmektedir. Bu nedenle, dış ticaret işlemlerinin gerçekleştirilmesi esnasında gerek ulusal gerekse uluslararası mevzuat kuralları hakkında yeterince bilgiye sahip olunması gerekmektedir.
Ulusal mevzuatımızın önemli bir bölümünü kapsayan 32 Sayılı Kararda yapılan köklü değişiklikler sonucu ithalat, ihracat ve transit ticaret kapsamındaki kambiyo yükümlülüklerinin takibine son verilmiş olması nedeniyle, ulusal mevzuatımız içinde önem arz edecek konular olarak sadece Teşvik ve Gümrük Mevzuatı nın kaldığını belirtmek yanlış olmayacaktır. Gümrükleme işlemlerinin de bu konuda uzman olan gümrük müşavirleri tarafından yürütüldüğü düşünüldüğünde, dış ticaret faaliyetinde bulunan firmalar veya dış ticaret işlemlerine aracılık/garantörlük yapan bankalar için uluslararası mevzuat kuralları ön plana çıkmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Dış Ticarette Kullanılan Belgeler ve Satış Sözleşmesi
.
Dış Ticarette Teslim Şekilleri (Incoterms 2000)
.
Dış Ticarette Ödeme Şekilleri ve Uygulamaları
.
Yurt Dışı Garantiler ve Kontrgarantiler
.
Akreditifler İçin Milletler Arası Ticaret Odasınca Yayınlanmış UCP 600 Sayılı Yeknesak Kuralların Uygulanması ve Yorumları
.
Akreditif Kapsamında İbraz Edilen Belgelerin Kontrol Listesi (Check List) ve Genel Rezerv Konuları