Sistem – Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü Abdullah Demir, Ali Çavdar, İbrahim Şahin  - Kitap

Sistem – Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü

1. Baskı, 
Ocak 2003
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x20
Sayfa:
147
Barkod:
9789755113340
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İnsanlığın dünya üzerindeki varoluşundan bu yana teknolojideki gelişmeler sürmektedir. Teknolojideki bu ilerleme, yeni teknolojilerin ve yeni iş sahalarının doğmasını sağlamıştır. Bu teknolojik gelişme, otomotiv dünyasına da aynen yansımıştır. Otomotiv dünyasındaki hızlı değişim ve gelişme, beraberinde yeni sistemlerle birlikte yeni kavramları da gündeme getirmiştir.
Teknoloji üreten ülkeler dillerine yeni kavram ve terimlerin girmesine, dillerinin zenginleşmesine katkıda bulunmaktadırlar. Teknoloji üretemeyen ülkeler ise teknolojiyi yakın takibe almak için kendi dillerinin sözcük hazinesini genişletme ihtiyacı duymaktadır. Yabancı dillerden dilimize girmiş teknik terim ve sözcüklerin doğru kullanılması eğitimde ve uygulamada büyük önem taşımaktadır.
Gelişen ve değişen sistemlerin bilgi ve teknolojilerinin transferi sınırlı olarak sağlanmaktadır. Bu sebepten bizim orjinal kaynaklara yönelmemizin önemi bir kat daha artmaktadır. İngilizceye dayalı otomotiv teknik terimleri ve terminolojileri sözlüğü, teknik bir kitap yazma aşamasında geliştirmiş olduğumuz bir düşünce olarak doğdu.
(Önsözden)