Olağanüstü Dönemlerde Enflasyon Olgusu ve Çözüm Önerileri Dr. Öğr. Üyesi Sebahattin Koç, Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Ulvi Uzun  - Kitap
Olağanüstü Dönemlerde

Enflasyon Olgusu ve Çözüm Önerileri

1. Baskı, 
Aralık 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
214
Barkod:
9786258235654
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
140,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Uzun dönemler boyunca unutulan ve birçok ülke ekonomisinin gündeminde olmayan enflasyon olgusu, son dönemlerde yaşanan Covid-19 salgını, Rusya-Ukrayna krizi, iklim değişikliği sorunları, gıda-enerji tedarikinde görülen tehdit unsurları ve diğer tüm küresel olaylar nedeni ile tekrardan dünya gündemine oturarak birçok ülke ekonomisinin en büyük sorunu haline dönüşmüştür.
Enflasyon olgusu veya olası enflasyon riskleri geçmişten günümüze kadar ülke ekonomileri ve toplumları açısından büyük tehditler oluşturmuştur. Enflasyon belirli bir zaman dilimi içerisinde görülen fiyat artışları veya alım gücünde görülen düşüşler olarak klasik bir tabirle ifade edilse de, aslında enflasyonun günümüzde bu tanımların çok daha ötesinde, yıkıcı bir etkiye sahip olduğu görülmektedir. Dolayısı ile enflasyona karşı gerekli iktisadi kararların ve tedbirlerin alınıp uygulanmaması halinde enflasyonun ilerleyen süreçlerde sosyo-ekonomik krizlere evirildiği ve hatta bazı ülkelerde telafisi mümkün olmayan büyük sorunlara dönüştüğü görülmektedir.
Bu eser, olağanüstü dönemlerde görülen enflasyon olgusunu ve enflasyonla mücadele ile ilgili çözüm önerilerini güncel yaklaşımlarla ve iktisadi kuramlarla açıklayarak bir araya getirmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türkiye'de Elektrik ve Doğal Gaz Fiyat Değişimlerinin Tüfe Üzerindeki Dolaylı Etkileri: Var Analizi Ayşe Durgun Kaygısız Sağlık Harcamalarının Tüketici Fiyat Endeksi Üzerine Etkisi Buket Aydın Türkiye Ekonomisinde Petrol Fiyatı ve Döviz Kuru Volatilitesinin Enflasyon Üzerine Etkisi: Covid–19 Dönemi Üzerine Bir İnceleme Hakan Kaya Koronomik Krizde Politika Faiz Kararları Ekseninde Enflasyon İle Mücadele Yaklaşımları Deniz Macit Yüksek Enflasyon Ortamında Enflasyondan Korunma: Venezuela Örneği Arzdar Kiracı Covid–19 Pandemi Döneminde Enflasyon: Oecd Ülkeleri Örneği İbrahim Onur Kocaşlı İşsizlik ve Enflasyon Arasındaki İlişki: Türkiye İçin Bir Değerlendirme Olcay Besnili Memiş Bütçe Gelirleri, Kamu Harcamaları ve Enflasyon Arasındaki İlişkisinin Olivera–Tanzi ve Patinkin Etkileri Kapsamında İncelenmesi Rahman Aydın Olağanüstü Dönemlerdeki Küresel Enflasyona Genel Bir Bakış Sebahattin Koç Enflasyon ve Ücret Politikası Serkan Semih Aktuğ Rusya–Ukrayna Krizinin Küresel Ekonomiye ve Enflasyona Yansımaları Yılmaz Ulvi Uzun