Görsel – İşitsel Medya Alanındaki İdari Yaptırımların Hukuki Rejimi Dr. Vahap Darendeli  - Kitap
Görsel – İşitsel Medya Alanındaki

İdari Yaptırımların Hukuki Rejimi

1. Baskı, 
Eylül 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
937
Barkod:
9789754647570
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
450,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmanın dört ana kısmı bulunmaktadır. Bunlardan birinci kısımda genel idari yaptırımlar ve yaptırımların uygulama alanının genişlemesi ve Görsel-İşitsel ve idari yaptırımlar uluslararası düzenlemeleri mukayeseli olarak aktarılmaya çalışılmıştır.
İkinci kısımda 6112 sayılı Kanunun getirdiği idari yaptırımlar hukuki rejimi, yaptırımlar tür miktar ve süresiyle ilişkili düzenlemeler ve bunlara ilişikin AİHM ve Anayasa Mahkemesi Kararlan ışığında irdelenmiştir. Yine aynı kısmda Kabahatler Kanununun genel hükümleri doğrultusunda 6112 sayılı Kanunun İdari yaptırımlar düzenlemeleri yetki ve sorumlulukları açısından incelenmiştir.
6112 sayılı Kanunun yayın ilkeleri içerik düzenlemeleri ve uygulamaları doktrin ve yargı kararları doğrultusunda ortaya konulduğu üçüncü kısımda ceza hukuku içeriği diğer medya ortamları (yazılı ve internet medyası) ile mukayeseli olarak açıklanmaya çalışılmıştır.
Dördüncü kısımda ise yayın hizmeti idari yaptırım kararının alınışı tebliğ ve yargısal denetimi idare hukuku açısından detaylı bir şekilde ele alınmıştır. Yine bu kısımda bireysel odaklı ve usul ağırlıklı bir anlayışı öngören bir hukuki rejimin görsel işitsel idari yaptırımlar alanında da uygulanmasının gerekliliği vurgulanmaya çalışılmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İdari Yaptırımlarla İlgili Temel Kavramlar ve Genel İdari Yaptırım Düzenlemeleri
.
6112 Sayılı Kanunla Getirilen Yayın Hizmetleri Ulusal Yaptırım Rejimi
.
6112 Sayılı Kanun ve İlgili Mevzuatında Medya İçeriği Düzenlemeleri ve Yargı Kararları
.
6112 Sayılı Kanunun Yayın Hizmetlerinde Ticari İletişime İlişkin Maddelerinde ve Diğer Kanunlarda Yer Alan Medya İçeriği Düzenlemeleri ve Yargı Kararları