İstihbarat Konferansları Türk İstihbaratında Eğitim Süreci Hasan Ateş  - Kitap

İstihbarat Konferansları

Türk İstihbaratında Eğitim Süreci

1. Baskı, 
Ocak 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
194
Barkod:
9786059189378
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
0
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bir alanın bilim olabilmesi için öncelikle tarihinin bilinmesi, derinlemesine incelenmesi, felsefesinin ortaya konularak fikri altyapısının geliştirilmesi gereklidir. Ülkemizde maalesef istihbarat tarihi genelinde ve Türk istihbarat tarihi özelinde, akademik çalışma nerede ise yok denecek kadar azdır. Bu noktadan hareketle kitap, Türk istihbarat tarihinin eğitim süreci yönüne ait bilgi ihtiyacına katkı sağlama iddiasında bir eserdir.
İstihbarat eğitimi, tesadüflere bırakılamayacak kadar mühim, nemelazımcılıktan uzak ve bir o kadarda ciddiyeti yüksek, devlet/millet/ulusal güvenlik açısından hayati öneme haizdir. Bu bakış açısıyla hazırlanan kitap üç bölümden oluşmaktadır.
Birinci Bölümde; Orta Asya’dan yola çıkan Neferi Şehit, Ordusu Gazi olan bu kutlu milletin, Hunlardan Göktürklere, Uygurlardan Selçuklulara, Osmanlı’dan günümüze kadar uzanan bir devlet geleneği olduğu göz önüne alınarak Türk İstihbarat Tarihine dair genel bilgi, İkinci Bölümde; kitaba adını veren tarihi bir vesika niteliğindeki konferans metinlerinin sureti ve Türkçe tercümesinden, Üçüncü Bölüm ise Türk İstihbarat Eğitim Sürecinin 1920’li yıllardan günümüze kadar olan safahatı, gelişim süreci ön plana çıkartılarak güncel değerlendirmeler ile birlikte sunulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türk İstihbaratının Tarihi Süreci
.
II’nci Abdülhamit’in Mektubu
.
Walter Nicolai Kimdir?
.
İstihbarat Konferansları (Osmanlıca–Türkçe)
.
Türk İstihbarat Eğitim Süreci
.
Tahlil ve Sonuç