Dış Ticarette Denge Oyunu Stra – Trajik Senaryo ve Aktörleri Dr. Fatih Mangır  - Kitap

Dış Ticarette Denge Oyunu

Stra – Trajik Senaryo ve Aktörleri

1. Baskı, 
Ekim 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
215
Barkod:
9789944769891
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Dünya ekonomisinde, dış ticaretten kazançlı çıkma stratejisinin iki hakim dayanağı olan liberal ve korumacılık politikaları arasındaki hakimiyet mücadelesi yıllardır sürmektedir. Dış ticarette korumacılık önlemleri, hükümetlerin ulusal sanayi ve işgücü lehine uyguladıkları politik önlemleri ifade etmektedir.
En yaygın ticari araçlar tarifeler, kotalar ve teşvikleridir. Ticari koruma araçlarının ülke adına faydaları olabildiği gibi, korumacılığa getirilen en büyük eleştiri bu tip koruma araçlarının ülke ekonomiklerinin serbest piyasa şartlarından uzaklaşmalarına neden olması ve ekonomik verimliliği azalttığı yönündedir.
Sonuçta, tüketici fiyatları artacak, ekonomik büyüme ve teknolojik gelişme sınırlanacak ve ülkeler arasındaki ticaret savaşları artacaktır. Küresel krizle birlikte dış ticaret ve bütçe açığı gibi ciddi ekonomik sorunlarla karşı karşıya kalan ABD,en büyük ticaret ortağı Çin'e karşı korumacı bir ticari politika sürdürmekte, Çin de buna karşı misillemeye gitmektedir.
Konunun güncelliği ve dünya ekonomisinde dış ticaretin seyrinin analiz edilmesi adına, kitabın uluslararası iktisat ve büyüme literatürüne yararlı bir kaynak olması ümidiyle...
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uluslararası Ticaret Her Ülke İçin Kazançlı mıdır?
.
Küresel Finansal Krizin Anatomisi ve Dış Ticaret Etkisi
.
Küresel Krizde Başroller: Çin–ABD Dış Ticaret Analizi ve Korumacılık Tehditi