21. Yüzyılda Mali Yaşam Becerileri Finansal Okuryazarlık ve Vergi Okuryazarlığı Ufuk Gencel, Musa Gök, Murat Aydın  - Kitap

21. Yüzyılda Mali Yaşam Becerileri

Finansal Okuryazarlık ve Vergi Okuryazarlığı

1. Baskı, 
Aralık 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
104
Barkod:
9786258235968
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
75,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
En temel finansal kavramları bile doğru biçimde anlayıp kullanabilmek zorken, her geçen gün yeni finansal araçların ve işlevlerin ortaya çıkması var olan sorunu daha da karmaşıklaştırmaktadır. Bu durum, finansal okuryazarlık konusunu gündeme getirmektedir. Karmaşık bir yapıya sahip olan vergi mevzuatını ve arkasındaki mantığı anlama kaygısı ise vergi okuryazarlığını ön plana çıkarmaktadır.
Finansal okuryazarlık ve vergi okuryazarlığıyla ilgili kaygı ve endişeler, bu konuları öğretebilme ve aktarabilme sorumluluğunu doğurmaktadır. Finansal okuryazarlık ve vergi okuryazarlığı sadece bireyi değil toplumları ilgilendirmekte, mikro ve makro boyutta etkilere neden olmaktadır. Bu durum, konunun akademik düzeyde incelenip araştırılmasını gerektirmektedir. Bu gereksinim ve sorumluluk bilinciyle, bu alanda eğitim alan öğrencilerin söz konusu yeterliklere ilişkin bilgi ve beceri düzeyleri, alan araştırmasıyla incelenmiş, detaylı bir literatür bilgisiyle de çalışma zenginleştirilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Finansal Okuryazarlık
.
Finansal Okuryazarlığın Kavramsal Çerçevesi
.
Vergi Okuryazarlığı
.
Araştırmanın Soruları
.
Veri Toplama Araçları
.
Verilerin Çözümlenmesi
.
Araştırmanın Birinci Sorusuna İlişkin Bulgular
.
Araştırmanın İkinci Sorusuna İlişkin Bulgular
.
Araştırmanın Üçüncü Sorusuna İlişkin Bulgular
.
Araştırmanın Dördüncü Sorusuna İlişkin Bulgular
.
Sonuç ve Öneriler