Yeminli Mali Müşavirlerin Tasdik İşlemlerinden Doğan Sorumluluğu Salih Özel  - Kitap

Yeminli Mali Müşavirlerin Tasdik İşlemlerinden Doğan Sorumluluğu

1. Baskı, 
Aralık 2005
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
336
Barkod:
9789759828790
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
340,00
İndirimli (%78):
75,00
Stoktan hemen gönderilir.
Kitabın Açıklaması
Zaman zaman bazı insanları tanımlarken uygun sıfatları peşpeşe sıralamak yerine bir çırpıda " işte tam Cumhuriyet nesli insanı " tabirini kullanarak bir çok şeyi bir anda anlatmış oluruz. Bu tabiri kullanmaktaki amacımız bu insanların günümüzün değer ve kavramları dışında daha yüksek değerler ve davranış kalıplarına sahip olmasıdır. Cumhuriyetin yeni bir toplum idealiyle imkansızlık ortamında yetişmiş bu insanların ortak özelliği çalışkan ve mütevazi olmalarıdır.
Gazi Üniversitesi'nde 1981–1982 döneminde Mali Tablolar Analizi dersimize gelen sevgili hocam Salih ÖZEL'de gerçek anlamda cumhuriyet nesli örneğidir. Uzun yıllar mesleki uygulama deneyiminden sonra akademik hayata geçmiş ve bu alanda da emekli olana kadar çalışmalarını sürdürmüştür.
Emekli olduktan sonra başladığı Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinde aynı titizlik ve çalışkanlıkla mesleğini ifa etmenin dışında, mesleğin sorunlarına yönelik çalışmalarını çeşitli dergilerde yayınladığı makalelerle sürdürmüştür.
Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin gelişmesine katkı sağlayan bu çalışmalar farklı zamanlarda ve farklı dergilerde yayınlanmıştır. Şu anda elinizde bulunan bu kitap söz konusu çalışmaların bir araya toplanmış halidir
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kamu Yönetimi ve Yeminli Mali Müşavirlik Mesleği İle Olan İlişkisi
.
Yeminli Mali Müşavirlerin Sorumluluğu
.
Yeminli Mali Müşavirlerin Tasdikten Doğan Sorumluluğu ve Ödeme Emri İlişkisi
.
Yeminli Mali Müşavirlik Mesleğinde Etik
.
Dolandırıcılık ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerini Aklama Suçlarının Yeminli Mali Müşavirlerle Olan İlişkileri Üzerine
.
Yeminli Mali Müşavirlik Mesleğinin Yeniden Yapılandırılması Gereği
.
Yeminli Mali Müşavirlik Sözleşmeleri ve Yasal Açıdan Değerlendirilmesi
.
Yeminli Mali Müşavirlerin Mesleki Sorumluluk Sigortası