17. İstanbul Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Kongresi Yaratıcı Drama Sosyal Bilinçlenme ve Haklar Eğitimi Ali Kırkar, Nilay Yılmaz  - Kitap
17. İstanbul Uluslararası Eğitimde

Yaratıcı Drama Kongresi Yaratıcı Drama Sosyal Bilinçlenme ve Haklar Eğitimi

Ali Kırkar, (Yayına Hazırlayan)Nilay Yılmaz (Yayına Hazırlayan)

1. Baskı, 
Mart 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
224
Barkod:
9786053180876
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
164,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yaratıcı drama, kolay yanıt bulmanın yöntemlerinden biridir. Çağdaş Drama Derneği, 1990 yılından bugüne Türkiye'de bu yöntemi eğitimin her düzleminde ve tüm yaşam alanlarında bir gereklilik olarak sunma ve yaygınlaştırma amacını taşımaktadır.
"Sosyal Bilinçlenme, Haklar Eğitimi ve Yaratıcı Drama" başlıklı bu kitap yaratıcı dramayı eğitimde, tiyatroda ve sosyal yaşamın her alanında yaygınlaştırmak adına Çağdaş Drama Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Seminer ve Kongrelerin 17. sine aittir.
Finlandiya, Amerika Birleşik Devletleri , Küba, Almanya, Norveç ve İngiltere'den gelip İstanbul'da Türkiye'deki meslektaşları ile buluşan, bilim insanlarının ve yaratıcı drama eğitmen/uzmanlarının Kongrede sundukları bildiri, yönettikleri atölye ve diğer çalışmalarından derlenerek oluşturulan bu kitap "Farkındaysan, Sorumlusun!" bakış açısını içselleştiren her birey için başvurulabilecek bir kaynak olacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
“Olmak” ya da “Farkında Olmak…"
.
İnteraktif Tiyatro: Program Yapılandırma
.
Yaratıcı Drama Oyunları ve Değerler Öğretimi
.
Anlatı ve Animasyon Tiyatrosu
.
Acil Serviste Bir “Junkie”
.
İnsan Hakları İnsanın Yazdıkları
.
Ezilenlerin Tiyatrosu ve Yerli Hakları