Sorulu Cevaplı Türk Borçlar Hukuku Özel Hükümler Sözleşmeler
TBK. Madde 207–647 Mezuniyet – Yüksek Lisans – Doktora – Hakimlik – Savcılık– Avukatlık – Noterlik – Hukuk Danışmanlığı Sözlü ve Yazılı Sınavları İçin Başvuru ve El Kitabı Prof. Dr. İbrahim Kaplan  - Kitap
Sorulu Cevaplı Türk Borçlar Hukuku

Özel Hükümler Sözleşmeler TBK. Madde 207–647

Mezuniyet – Yüksek Lisans – Doktora – Hakimlik – Savcılık– Avukatlık – Noterlik – Hukuk Danışmanlığı Sözlü ve Yazılı Sınavları İçin Başvuru ve El Kitabı

1. Baskı, 
Nisan 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
210
Barkod:
9781111172961
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
240,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
6098 Sayılı Türk Borçlar Kanununun 207 ile 647 maddeleri arasında "Özel Borç İlişkileri" başlıklı ikinci kısmında yer alan, hukuk fakültelerinin ders programlarında "Borçlar Hukuku, Özel Hükümler" adı altında okutulan, Borçlar Hukukunun ikinci kitabında, " isimli-tipik " sözleşmeler düzenlenmiş bulunmaktadır.
Borçlar Kanununun "özel borç ilişkisi" kenar başlığı altında düzenlenmiş sözleşme tiplerinin uygulamadaki önemleri birbirinden farklıdır. Bu farklılıklar dikkate alınarak "Sorulu-Cevaplı Borçlar Hukuku, Özel Hükümler", başlıklı bu kitap da, satış, kira, eser, vekalet ve kefalet sözleşmeleriyle ilgili ayrıntılı soru ve cevaplara yer verilmiş.
Borçlar Kanununda düzenlenmiş bulunan "tipik sözleşmelere" ilişkin hükümlerin, tarafların "irade muhtariyeti" ve "sözleşme serbestisi" çerçevesinde kurulan atipik-isimsiz sözleşmelere de uygulanma durumu, ayrıca dikkate alınmış.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Mülkiyeti Nakil (Temlik) Borcu Doğuran Sözleşmeler
.
Kullanma, Faydalanma ve Yararlanma Hakkı Veren Sözleşmeler; ( Adi ve Hasılat Kirası, Karz (Para Ödüncü) ve Ariyet (Eşya Ödüncü) Sözleşmesi)
.
İşgörme Sözleşmeleri, Eser Sözleşmesi – Yayım Sözleşmesi, Vekalet Sözleşmesi ve Alt Türleri
.
Saklama Sözleşmelerini Oluşturan Genel Saklama Sözleşmesi, Ardiyeciye, Otel ve Hancılara Yapılan Teslimatlara İlişkin Sözleşmeler.
.
Rizikolu Akitler Olarak Kefalet, Kumar ve Bahis; Ömür Boyu Gelir ve Ölünceye Kadar Bakma Sözleşmeleri,
.
Şirket Sözleşmeleri Olarak Adi Şirket Sözleşmesi,
.
Borçlar Kanununda Düzenlenmemiş Olan İsimsiz Veya Atipik Sözleşmeler