Alternatif Tıbbi Yöntemlerden Kaynaklanan Hukuki Sorumluluk Ayşe Erol Sarıyev  - Kitap

Alternatif Tıbbi Yöntemlerden Kaynaklanan Hukuki Sorumluluk

1. Baskı, 
Mart 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
295
Barkod:
9786051465951
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
220,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Alternatif Tıbbî Yöntemlerden Kaynaklanan Hukukî Sorumluluk- konulu çalışmada, 27. 10. 2014 tarihli 29158 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren -Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği- kapsamında yer alan, hekimler tarafından uygulanma zorunluluğu bulunan on beş adet geleneksel ve tamamlayıcı tıbbî yöntem ve mevcut mevzuata göre hekimler tarafından uygulanma zorunluluğu bulunmayan diğer geleneksel tamamlayıcı alternatif tıbbî yöntemler ile belirtilen yöntemlerin uygulayıcıları ve yöntemlerin uygulandığı kuruluşlar hakkında genel bilgiler verilmiştir.
Çalışmada ayrıca geleneksel tamamlayıcı alternatif tıbbî yöntemlerin uygulanması sırasında ve uygulanması ile ilgili ortaya çıkan uyuşmazlıklar sebebiyle açılacak davalarda, yöntemlerin uygulandığı kişilere ve yöntemleri uygulayan kurumlara, hekimlere uygulayıcılara düşen hak ve yükümlülükler incelenmiştir.
Bununla birlikte, bir yöntemin hukuk kurallarına ve tıp bilimi kurallarına aykırı olarak uygulanması sebebiyle zarar görenlerin, hekimlere uygulayıcılara ve kurumlara yöneltecekleri davalarını hangi hukukî sebeplere dayandıracakları, hangi mahkemelerde ve hangi sürelerde açacakları da çalışmada yer almıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Alternatif Tıbba ve Yöntemlerine Genel Bakış
.
Hukuki Sorumluluk
.
Sorumluluğun Hükümleri
.
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği ve Ekleri
Kitapla İlgili Kategoriler