Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:43 Mart 2010 Cemre Kocaçimen

Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:43 Mart 2010

1. Baskı, 
Mart 2010
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
318
Barkod:
1306380210039
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
29,50
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Hukuki tartışmaların yoğun olarak yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Hukuk düzenimizi bekleyen reform niteliğindeki düzenlemeler kaçınılmaz gözüküyor. Tüm sayılarımızda altını özellikle çizdiğimiz, Dergimizin farklı görüşlere, tartışmalara yön veren, katılımcı, hukuksal sorunlara çözüm üretmeye çalışan niteliğidir. Sizler de gerek okuyucu gerek yazar olarak, giderek artan bir ilgi ile bu sürecin bir parçası haline geldiniz. İlettiğiniz yazıları hızla gündeme alıp değerlendirmeye çalışıyoruz. Bize ulaşan her yazı, mutlaka titizlikle incelenerek yayın sırasına konmaktadır.
Bu sayımızda, gündemin hızla değişmesinden hareketle güncele yer veren çalışmalara öncelik tanıdık. Türk Ticaret Kanunu, Türk Borçlar Kanunu, Hukuk Muhakemeleri Kanunu vb. önemli yasa çalışmaları hâlâ tasarı halinde, ancak uygulamada büyük bir önemi haiz ve ekonomik yaşamın en önemli unsurlarından biri olan “Çek”i yeniden düzenleyen yasa yürürlüğe girdi. Şafak Narbay’ın “5941 Sayılı Çek Kanununun Getirdiği Bazı Yenilikler ve Bunların Değerlendirilmesi” başlıklı yazısı konu ile ilgili önemli ayrıntıları sizlere sunuyor.
Seyithan Deliduman, Anayasa Mahkememizin, Harçlar Kanunu’nun ilam almayı harca bağlayan hükmünü iptalini yazısına konu ederken; Hüsamettin Uğur, yine gündemde olan bir konuyu, “Suça Sürüklenen Çocuk ve Mağduru Çocuklarda Uzlaşma” başlıklı yazısında enine boyuna değerlendiriyor.
Ahmet Akbaba’nın, Ülkemiz hukukunu, başta Fransa olmak üzere Avrupa ülkeleri ile kıyaslayarak ele aldığı “İdari Yargıda Kanun Yolları ve İstinaf” başlıklı çalışması, hukuka farklı bir pencereden bakmamızı sağlayacak.
Hüseyin Bilgin’in, son yasa değişiklerinden birini, “5940 sayılı Yasayla İmar Kanununda Yapılan Değişiklikler” başlığı altında inceleyen yazısına da dikkatinizi çekmek isteriz.
Ayrıca uygulamada sıklıkla karşılaşılan factoring sözleşmesi hususunda Mustafa Gönül’ün ve finansal kiralama sözleşmesi hakkında Mehmet Karaca’nın makalelerin uygulamacılara yol gösterici niteliktedir. Mehmet Karaca’nın makalesinin finansal kiralama sözleşmesinin tanımı ve hukuki niteliği, finansal kiralama bedelinin ödenmesi şekli ve zamanaşımı konularını içeren ilk bölümü bu sayımızda; kiracının temerrüde düşmesi ve kiralayanın, temerrüde düşen kiracıya karşı sahip olduğu seçimlik haklar ise Nisan sayımızda sizinle buluşacaktır. (Önsöz'den)
Ürün Konu Başlıkları
.
Ahmet KIRTEPE:5233 Sayılı Yasa Kapsamında Sosyal Risk İlkesi Gereğince Karşılanacak Zararlar ve İdarenin Sorumluluğunun Sınırları
.
Şafak NARBAY:5941 Sayılı Çek Kanununun Getirdiği Bazı Yenilikler ve Bunların Değerlendirilmesi
.
Seyithan DELİDUMAN:Anayasa Mahkemesinin 492 Sayılı Harçlar Kanununun Bazı Maddelerine İlişkin Olarak Vermiş Olduğu 14.01.2010 Tarihli Kararı Üzerine Düşünceler
.
Muzaffer KOÇ: Deneme Süresi ve Hukuki Sonuçları
.
Mustafa GÖNÜL: Factoring Kavramı ve Hukuki Niteliği
.
Mehmet KARACA:Finansal Kiralama Sözleşmelerinde, Kiracının Kira Bedelini Ödemede Temerrüde Düşmesi ve Hukuki Sonuçları
.
Ahmet AKBABA:İdari Yargıda Kanun Yolları ve İstinaf
.
Soner ALTAŞ:Kooperatifler Kanununda Kooperatiflerin ve Üst Kuruluşlarının Yönetim Kurulu Üyeleri İçin Öngörülen Cezalar
.
Hüsamettin UĞUR: Suça Sürüklenen ve Suç Mağduru Çocuklarda Uzlaşma
.
Terazinin Dengesi – Remzi ÖZMEN:Anayasa Mahkemesinin ve Diğer Mahkemelerin Kararlarının Resmî Gazete’de Yayımlanması
.
Medeni Usul Hukuku Uygulamaları – Hakim Mehmet Akif TUTUMLU:Sahtecilik İddiasında Ceza ve Menfi Tespit Davasının Bekletici Sorun Sayılması
.
Hukuk Tarihimizden Portreler – Av.Galip DOĞAN:Midhat Paşa (1822–1884)
.
Pratik Bilgiler – Hüseyin BİLGİN:5940 Sayılı Yasayla İmar Kanununda Yapılan Değişiklikler
.
Hukukçular İçin Muhasebe ve Vergi Uyuşmazlıkları – YMM. Rüknettin KUMKALE:İflasın Ertelenmesinde İyileştirme Raporunun Önemi – Soru–Cevap (5766 sayılı ve 04.06.2008 Tarihli Yasa ile 6183 Sayılı Yasanın 35. Maddesine Getirilen Değişiklik
.
Yargı Kararları