Çınaraltı Yazıları Ziya Gökalp  - Kitap

Çınaraltı Yazıları

1. Baskı, 
Eylül 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
160
Barkod:
9786051554952
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
100,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Ziya Gökalp'ın fikirleri ve ortaya koyduğu eserler, sadece yaşadığı devirde değil, ölümünden sonra da Türk kültür ve medeniyetinden beslenen milliyetçi mefkûreye sahip bir neslin yetişmesine katkı sağlamıştır.
Çınaraltı Yazıları, Ziya Gökalp'ın vefatından önceki son yazılarıdır ve 8 Mayıs 1924 tarihinden itibaren Cumhuriyet gazetesinde yayınlanmıştır. "Çınaraltı" başlığı altında yayımlanan bu yazılar o günlerde büyük ilgi ile karşılanmıştır. Damadı Ali Nüzhet Göksel, Ziya Gökalp'ın Çınaraltı başlığını çok sevdiğini belirterek, eğer ömrü yetseydi bu yazılarını Çınaraltı adıyla bir kitapta toplamak istediğini belirtmektedir.
Ziya Gökalp'ın kültürel milliyetçiliği ön plana çıkarmak istediği anlaşılan yazıları, bu isteğe uygun olarak Çınaraltı Yazıları başlığı altında okuyuculara sunulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran siyasî aktörlerin ortaya koyduğu ve temellendirmeye çalıştığı Cumhuriyet ideolojisini siyasî, kültürel, içtimaî ve felsefî anlamda geliştiren, şekillendiren en önemli kaynaklardan birisi olan Ziya Gökalp'ın bu makalelerinde dile getirdiği pek çok düşüncenin bugün de tam anlamıyla bir yol açıcı olduğu görülmektedir.
(Tanıtım Bülteninden)