80 Soru ve Yanıtta Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması (HAGB) Güncel Yargıtay İçtihatları Işığında Ahmet Kezer  - Kitap
80 Soru ve Yanıtta

Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması (HAGB)

Güncel Yargıtay İçtihatları Işığında

1. Baskı, 
Mayıs 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
564
Barkod:
9786257088152
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
360,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
CMK 231 inci maddesinde yer alan Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı, uygulamada kısaca HAGB olarak bilinen, uygulamaya girdiği andan itibaren soru ve sorunları bitmeyen, istinaf ve Yargıtay aşamalarında sıklıkla ilk derece mahkeme kararlarının bozulduğu/ kaldırıldığı bir konu bu kitap da izahata çalışılmış.
Kitabın yazım dili, anlatım şekli oldukça sade, anlaşılır, net ve somut olmasına azami derecede gayret gösterilmiştir. Hakkında HAGB kararı verilmiş sıradan bir vatandaş kitabı eline aldığında kendi soru ve sorununa kitapta kuvvetle muhtemel yanıtlar ve çözüm önerileri bulacaktır.
Uygulamada yer alan avukatlar, hakimler ve savcılar da HAGB uygulamasında Yargıtay'ın yerleşik, güncel ve istikrar kazanan içtihatlarını görerek dosyalarındaki somut sorunun çözüm şeklini, uygulamasını göreceklerdir.
Soru ve yanıtlar şeklinde HAGB kurumunu ele almamızın nedeni, konuların okuyucular nezdinde daha kolay bulunması, daha anlaşılır olunmasıdır. Her soru ve yanıttan sonra da güncel Yargıtay kararlarına yer verilerek sorunun çözümü noktasında okuyucuların zihinlerindeki soruların giderilmesi amaçlanmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasının Kısa ve Genel Anlatımı
.
80 Soru ve Yanıtları
.
HAGB'ye Yönelik Eleştiriler ve Çözüm Önerileri
.
Anayasa Mahkemesinin Bireysel Başvuru Kararlarında HAGB Değerlendirmesi (10 Bireysel Başvuru Kararı)
Kitapla İlgili Kategoriler