Açıklamalar ve Çözümleri ile Basic (40 Problem – 40 Program) Yrd. Doç. Dr. Bülent Bulut  - Kitap
Açıklamalar ve Çözümleri ile

Basic (40 Problem – 40 Program)

1. Baskı, 
Ocak 1986
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
90
Barkod:
9781111141769
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
25,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
"Programcı, herhangi bir programlama dili ile problem çözen kişidir" düşüncesi esas alınarak hazırlanan bu kitap, programlama becerisini geliştirmek isteyen okuyucular için hazırlayacağımız kitaplar dizisinin ilkidir.
Kitapta, okuyucunun hiç olmazsa evindeki (veya bürosundaki) bilgisayarın el kitabını okuyup belirli bir seviyeye geldiği düşünülmüştür. Ancak, bu durumda olmayanlara, örneğin BASIC programlama dersine yardımcı olmak üzere bu kitaptan yararlanmak isteyen öğrencilere tavsiyemiz, daha önce bir BASIC programlamaya giriş kitabı okumaları olacaktır.
Problem çözerek öğrenmenin daha hızlı ve "eğlenceli" olduğuna inandığımızdan, okuyucunun programları yalnız okumasını değil çözmek için uğraşmasını öneririz. Okuyucu, problemi anladıktan sonra bir kağıda veya ilgili soru sayfasına kendi taslak çözümünü yazar ve daha sonra arka sayfada verilen programa bakarsa, o problemden % 100 verim alacağma inanmaktayız. Kendi çözümünüz ile kitapta verilen arasında fark olabilir; bu sizi yıldırmamalıdır. Başlangıçta kitaptakiler gibi "kısa" ve "pratik" olmanıza gerek de yoktur. Zamanla bu beceriniz hızla gelişecektir.
Kitaptan az ya da çok yararlanan genç programcı arkadaşlara başarılar dileriz.