Zoraki Birliktelik Dr. Kürşat Korkmaz  - Kitap

Zoraki Birliktelik

2. Baskı, 
Ekim 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
230
Barkod:
9786057805904
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
110,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmanın temel amacı 1991 ile 2012 yılları arasında Türk-Amerikan ilişkilerinin niteliğinin ampirik yöntemlerle analizini yapmak suretiyle ilişkiyi her yönüyle tanımlayacak ve kapsayacak bilimsel bir kavramsallaştırmaya ulaşılmasıdır. Bu bağlamda Türk ve Amerikan karar alıcıların iki ülke ilişkilerini nasıl niteledikleri/algıladıkları/tanımladıkları analiz edilmiş.
Türk-Amerikan ilişkileri literatürde geleneksel yöntemler ile incelenmektedir. Bu çalışmalarda çoğunlukla uluslararası ilişkilerin kuramsal yaklaşımları ve kavramları ışığında analizler yapılırken, bu çalışmada ise nitel ve nicel yöntemlerin beraber kullanılması sayesinde verilerin ölçülmesi sağlanmış. Bu metotlar, iki ülke arasındaki iliş-kileri incelemek için literatürde ilk defa bu çalışmada kullanılmış. Bu husus çalışmaya ayrı bir bilimsel özellik kazandırmış.
Bu çalışmada içerik analizi sonucunda ortaya çıkan sayısal veriler istatistiksel yöntemlerle test edilmiş. Karar alıcıların konuşma eylemleri içerik analizi yöntemiyle incelendiğinde buradan birtakım sonuçlara ulaşılmış ve karar alıcıların iki ülke arasındaki ilişkilere yaklaşımlarına yönelik birtakım çıkarımlarda bulunulmuş. Bu çalışmada elde edilen tüm çıkarımlardan hareketle Türk-Amerikan ilişkilerini niteleyen kavramın "Zoraki Birliktelik" olduğu sonucuna varılmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türk–Amerikan İlişkilerinin Çalışma Evreni
.
Kavramsal ve Kuramsal Çerçeve
.
Amerikalı Yetkililerin Türk–Amerikan İlişkilerinin Niteliğine Yönelik Görüşlerinin Analizi
.
Türk Yetkililerinin Türk–Amerikan İlişkilerinin Niteliğine Yönelik Görüşlerinin Analizi
.
Nicel Analiz Türk–Amerikan İlişkilerinin Karşılaştırmalı Analizi