Sağlık Turizmi Dr. Saadet Pınar Temizkan  - Kitap

Sağlık Turizmi

1. Baskı, 
Ekim 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
245
Barkod:
9786059189200
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
45,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Doğal, tarihi, kültürel ve beşeri turizm varlıkları, insanları turizme yönelten kaynaklardır. Bunları ortaya çıkartan ve iyi organize eden toplumlar turizmden hak ettikleri payı fazlasıyla alabilirler. Bu bakımdan turizmin ehil insanlar tarafından sürekli olarak tasarlanarak çeşitlendirilmesi gerekmektedir.
Turizm çeşitlerinden biri olan sağlık turizmi son yıllarda özel sektörün ve devletin dikkatini çekecek kadar büyümüş ve önem kazanmıştır. Sağlık turizmi alanında da, olması gerektiği gibi, artık turizmcilerin kendini göstermesi gerekmektedir. Sağlık turizminden istenilen kazancın ve başarının elde edilebilmesi için sağlık alanındaki turizm varlıklarının, turizm alanında eğitim öğrenim görmüş, turizm araştırmacıları ve akademisyenleri tarafından ortaya çıkartılıp planlanması gerekmektedir. Bu işin turizmcilerin işi olduğu, sağlık personelinin ise turizmcilerin sağlık turizmi faaliyetlerinde hizmet aldıkları teknik elemanlar oldukları göz önünde bulundurulmalıdır.
Bu kitap, beşeri turizm varlığımız olan insan kaynağımızın eğitiminde, akademisyenlerin araştırmalarında, sektörün ve kamunun ilgili otoritelerinin çalışmalarında sağlık turizmi konusunda bir başvuru kaynağı olarak çok önemli bir boşluğu doldurmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Turizm Kavramına Genel Bir Bakış, Beybala TİMUR
.
Sağlık Turizmi Kavramı ve Özellikleri, Saadet Pınar TEMİZKAN – Dönüş ÇİÇEK
.
Termal Turizm, Cüneyt TOKMAK
.
Medikal Turizm Kavramı ve Türkiye'de Medikal Turizm, Cansev ÖZDEMİR – Seher KONAK
.
Dünyada Medikal Turizm, Yasin BİLİM
.
Wellness Turizmi, Mehmet Han ERGÜVEN
.
SPA Turizmi Kavramı ve Türkiye'de SPA Turizmi, Saadet Pınar TEMİZKAN
.
SPA Hizmetleri ve Uygulamaları, Beybala TİMUR
.
Engelsiz Turizm, Orhan Can YILMAZDOĞAN
.
Üçüncü Yaş Turizmi, Duran CANKÜL