Yeni Türk Borçlar Kanunu (818 Sayılı Borçlar Kanunu İle Karşılaştırmalı) Yaşar Güçlü  - Kitap
Yeni

Türk Borçlar Kanunu

(818 Sayılı Borçlar Kanunu İle Karşılaştırmalı)

1. Baskı, 
Şubat 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
332
Barkod:
9786055593438
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitap, iki sütun olarak tasarlanmıştır. Birinci sütuna Yeni Türk Borçlar Kanunu tam metin olarak yerleştirilmiş, ikinci sütuna her maddenin karşısına varsa eski Borçlar Kanununun veya diğer kanunların karşılık gelen maddeleri yerleştirilmiş, madde yeni ise karşısı boş bırakılmış, bir madde birden çok maddeyi karşılıyorsa, başka hangi maddelere karşılık geldiği hususunda not düşülmüş, yeni kanuna alınmayan eski Borçlar Kanunu maddeleri kitabın sonuna ek olarak konulmuştur. Eski kanunu temel alarak madde karşılaştırması yapma ihtiyacı hissedecekler için 818 sayılı Kanun temel alınarak hazırlanan madde karşılaştırma cetveli, kavramdan aramayı kolaylaştırmak için kavram dizini eklenmiştir.
Bu kitapla; eski Borçlar Kanununda yer alan hükümlerin yeni Türk Borçlar Kanununda yer alıp almadığını, yer alıyorsa hangi maddede düzenlendiğini, eski Kanunda olmayan hangi yeni hükümlerin getirildiğini kolayca görebileceksiniz.
Kitabın Konu Başlıkları
.
6098 sayılı yeni Türk Borçlar Kanunu (Her Maddenin Karşısında 818 Sayılı eski Borçlar Kanununun Karşılık Gelen Maddeleri)
.
818 Sayılı Borçlar Kanunu ve 6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu Madde Karşılaştırma Cetveli
.
Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun
.
818 sayılı Borçlar Kanununun (Yeni) Türk Borçlar Kanununda Yer Almayan Hükümleri