Çalışmayan Kişilerin Vefatında Destekten Yoksun Kalma Zararı Esin Evsine Pıtırlı  - Kitap

Çalışmayan Kişilerin Vefatında Destekten Yoksun Kalma Zararı

1. Baskı, 
Ağustos 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
208
Barkod:
9786053007975
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
230,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Destekten yoksun kalma tazminatı trafik kazaları, iş kazaları, trafik-iş kazaları, tıbbi müdahale veya farklı bir hukuka aykırı fiil neticesinde meydana gelen ölümler neticesinde ortaya çıkan bir tazminat türüdür.
Özellikle, uygulamada sıklıkla karşılaşılan ve ölümle sonuçlanan trafik kazaları ve iş kazalarının ardından, konusu destekten yoksun kalma tazminatı olan pek çok dava açılmaktadır. Mahkemeler veya alternatif uyuşmazlık çözüm mercileri tarafından görülen bu dava ve başvurularda, ölen kişinin destek niteliğini haiz olup olmadığı veya kimlerin destek gören olduğunun tespiti oldukça önem taşımaktadır. Öyle ki, çalışmayan ve gelir elde etmeyen kişilerin de destek olabileceği kabul edilmekle birlikte aynı şekilde destek görenin de mirasçılık sıfatından bağımsız olarak destek görebileceği kabul edilmektedir.
Bu çalışmanın amacı da, TBK'nın 53'üncü maddesinin 3'üncü fıkrasında düzenlenen destekten yoksun kalma tazminatının genel esasları çerçevesinde, çalışmayan kişilerin vefat etmesi halinde destekten yoksun kalma zararının hangi gerekçelere bağlı olarak doğduğunun ve nasıl bir uygulama alanına sahip olduğunun incelenmesidir.
(Girişten)